Met Jiba naar Chalkidiki in 2014

4 december 2013 Bas Wanrooij
Chakidiki vakantie beachlife

Prachtige stranden op Chalkidiki

Altijd al benieuwd geweest hoe Chalkidiki eruit ziet op Griekenland? Jiba heeft voor volgend jaar Chalkidiki aan haar bestemmingen toegevoegd. Een bijzondere bestemming op het vasteland niet ver van de stad Thessaloniki. Je vliegt vanaf Schiphol naar het vliegveld van deze tweede stad van Griekenland. Een vlucht welke, vanaf april 2014, drie per week wordt uitgevoerd door Transavia. De vliegduur bedraagt overigens nog geen drie uur en dus lekker kort.

Chalkidiki heeft drie vingers: Kassandra, Sithonia en Ayion Oros (Athos)

De drie vingers van het schiereiland Chalkidiki zijn allemaal uniek. Op de meest oostelijke worden alleen mannen toegelaten en mondjesmaat. Vooraf moet je een visum aanvragen om op het religieuze Athos te mogen kijken. Kassandra en Sithonia zijn de andere twee vingers en hier vind je dan ook de accommodaties van Jiba. Een huurauto is in de omgeving aan te raden en deze is dan ook inbegrepen. Kun je een dagje naar de stad Thessaloniki.

Bestemming voor “Beachlife” en “Romance”

De bestemming Agios Nikolaos wordt bij de reisorganisatie ingedeeld in de categorie “Beachlife” en dat betekent maximaal 500 meter van het strand. En dat is goed te begrijpen, want iets ten zuiden liggen de prachtige stranden van Vourvourou en de Diaporos eilanden. Het hotel op Kalithea wordt aangeduid als “Romance”, minimaal vier sterren en uitermate geschikt voor stellen, en ligt schitterend aan zee, maar dan wel op een 60 meter hoge klif. Ook op Kassandra heb je schitterende stranden in het zuidwesten en dat was waar het derde hotel ligt in het plaatsje Nea Skioni. “De kleinschalige vakantieverblijven die wij in Chalkidiki hebben gevonden passen heel goed binnen de thema’s van Jiba. Genieten voor onze Griekenlandfans. Bovendien is het een schitterende bestemming, die iedereen een keer gezien moet hebben! Je kunt je afvragen waarom we dit nog niet eerder hebben aangeboden” aldus Sebastiaan Dalmeijer van Jiba.