In november meer toeristen naar Griekenland

10 december 2013 Bas Wanrooij
Athene stedentrip Irodion theater akropolis

Herodeion (Irodion) amfi theater in Athene.

Het gaat in Griekenland voor het toerisme natuurlijk niet alleen om de zomermaanden. De regering doet er alles aan om het toerisme naar het land in elk van de vier seizoenen te promoten. Het jaar is voor de meeste hotels, vooral op de Griekse eilanden, afhankelijk van de chartervluchten naar de bestemmingen. De meeste chartervluchten naar Griekenland starten eind april en eindigen in oktober. In november naar Griekenland op vakantie? Ook in oktober en november zijn er meer toeristen naar Griekenland gekomen en dat is een goed teken.

Athene 18% meer toeristen

De luchthaven van Athene verwelkomde in november 18,2% meer toeristen. Dat is een opvallende groei gezien de eerdere maanden van dit jaar. Op zich verklaarbaar, omdat je in november eigenlijk bijna altijd eerst via Athene naar een andere Griekse bestemming moet vliegen. Het totaal aantal passagiers naar Athene, in de eerste elf maanden, komt daarmee ook voor het eerst dit jaar in de plus (+2,7%). Voor heel Griekenland is de groei van het aantal toeristen naar het land in de eerste elf maanden 10,7% ten opzichte van vorig jaar.

Fusie Olympic Air en Aegean meer binnenlandse vluchten

De fusie van Olympic Air en Aegean Airlines zorgt al voor de eerste resultaten. In november vlogen 315.000 mensen met de twee luchtvaartmaatschappijen, terwijl dat in november 2012 nog 282.000 passagiers waren. Een stijging van 10% naar met name Chania, Ioannina, Lesbos en Chios. De drie routes Athene – Thessaloniki, Athene – Heraklion en Athene – Rhodos lieten een groei zien van maar liefst 17% afgelopen maand. Voornaamste reden hier wordt gezien het wegvallen van Cyprus Airways op deze routes.