Stranden Griekenland ook weer open na lockdown

9 mei 2021 Bas Wanrooij

Stranden Griekenland ook weer open na lockdownDe Grieken mogen sinds gisteren ook weer de georganiseerde stranden in het land bezoeken. Dit is een week eerder dan in april werd aangekondigd door de Griekse overheid en een meevaller voor de Grieken. Stranden zijn in Griekenland op veel plaatsen georganiseerd met o.a. beach bars en verhuur van ligbedden en parasols. Op 14 mei start het Griekse zomerseizoen dit jaar. Nu zijn de stranden in Griekenland ook weer open na lockdown van maanden.

Georganiseerde stranden ontvangen weer gasten

Op de georganiseerde stranden in Griekenland gelden nog wel Covid-19 maatregelen. Zo staan parasols vier meter uit elkaar en wordt personeel van bijvoorbeeld beach bars en tavernes, pal aan het strand, regelmatig getest. Voordat je op een strandbed plaatsneemt dien je ook nog een mondkapje op te houden. Als je zit of ligt is het niet verplicht, maar wordt het wel aangeraden. Aangezien de Grieken graag in zee zwemmen, zelfs ook in de winter, is dit niet alleen voor het toerisme een opsteker. Neem daarbij dat het kwik op veel Griekse stranden overdag momenteel al oploopt tot een zomerse 30°C. Dan zijn een verkoelende duik in zee en een dagje relaxen aan het strand aangename uitjes. De komende weken voert Griekenland verdere versoepelingen door.

Bijna 500 georganiseerde Blue Flag beaches in Griekenland

Blue Flag beaches zijn georganiseerde stranden. Griekenland had in 2020 liefst 497 stranden waar een blauwe vlag wappert. Aan de Atheense Rivièra zijn Atheners vooral blij dat ze weer naar een georganiseerd strand kunnen gaan. Op eilanden als Mykonos zijn veel stranden goed georganiseerd en het toerisme daar draait hier grotendeels op. Fijn dus voor iedereen dat de stranden in Griekenland weer open zijn na een lockdown in de wintermaanden.