5 gezellige vakantiebestemmingen op Lefkas

20 april 2018 Bas Wanrooij

5 gezellige vakantiebestemmingen op LefkasOok het ionische eiland Lefkas kent gezellige vakantiebestemmingen. Het groene eiland kun je met de auto bereiken over een drijvende brug vanaf het vasteland van Griekenland. Al snel geraak je in de gezellige hoofdstad Lefkas-stad en kun je doorrijden naar andere leuke en gezellige haven- en badplaatsjes verspreid over Lefkada, zoals het eiland ook wel wordt genoemd. We hebben vijf gezellige vakantiebestemmingen op Lefkas voor je geselecteerd.

Lefkas-stad – is de hoofdstad van het eiland en tevens ook een gezellige bestemming. Bij de jachthaven legio terrasjes van tavernes, restaurants en bars. De hoofdstraat in het centrum van Lefkas-stad kenmerkt zich door winkeltjes, ijssalons, terrasjes en kerken. Langs het water bij de houten brug vind je een strook met bars, waar je de prachtige zonsondergang kunt aanschouwen. 

Nidri – is de grootste en bekendste badplaats van Lefkas. In Nidri vind je alles voor de moderne toerist en aan de boulevard kun je genieten op één van de vele terrasjes van het uitzicht op eilandjes voor de kust. Vanuit de haven gaan veerdiensten naar o.a. Meganisi en Ithaki. Op een paar kilometer afstand liggen de fraaie Dimossari watervallen.

Agios Nikitas – is een vissersdorpje aan de noordwestkust van Lefkada. Door het kleine centrum van Agios Nikitas loopt de hoofdstraat en hierlangs vind je de nodige terrasjes van eetgelegenheden en bars. Prachtige stranden zijn Milos beach, op loopafstand, en Pefkoulia beach op een paar kilometer rijden van Agios Nikitas.

Vassiliki – is een traditioneel vissersdorp in het zuiden van Lefkas in. Langs het haventje van Vassiliki tref je verschillende traditionele Griekse tavernes aan met tafeltjes direct aan zee. Hier ligt één van de mooiste stranden van Lefkas in de buurt: Agiofili beach.

Nikiana – is een ander gezellig vissersdorpje aan de oostkust van lefkas. Relaxen op een terrasje in de schaduw van de Eucalyptusbomen met uitzicht op het haventje en verderop het Griekse vasteland. Ook op de kiezelstranden van Nikiana is het hier heerlijk toeven met natuurlijke schaduw van bomen. Het heldere zeewater is prima om lekker te gaan snorkelen.

Andere gezellige badplaatsen op Lefkas zijn bijvoorbeeld Lygia en het pittoreske Sivota. Alvast een prettige vakantie op Lefkas.