Vakantie naar Paxos en Anti Paxos

9 oktober 2015 Bas Wanrooij
Vakantie Paxos en Anti Paxos

Vakantie naar Paxos en Anti Paxos – baai en strand

Paxos en Anti Paxos zijn wellicht niet de eerste bestemmingen waar je aan denkt om op vakantie te gaan in Griekenland. Andere Ionische eilanden als Corfu, Kefalonia en Zakynthos hebben eigen vliegvelden en genieten meer bekendheid.

Vanuit Kerkyra, de hoofdstad van Corfu, gaan meerdere veerdiensten per dag naar het Griekse eiland Paxos. Gaios is het gezellige hoofdstadje en ondanks dat het eiland niet groot is, is er genoeg te doen. Wandel- en strandliefhebbers opgelet.

In 2016 naar Paxos op vakantie

Je kunt natuurlijk zelf een reis naar Paxos samenstellen. Boek een vliegticket naar Corfu, appartement, villa of hotel op Paxos en vaar met de ferry van Kerkyra naar Gaios. Georganiseerd op vakantie met een pakketreis kan ook. Sunweb biedt accommodaties in Gaios en Loggos aan en in 2016 kun je ook op vakantie naar Paxos met Ross Holidays. Het is na Limnos hun tweede nieuwe Griekse vakantiebestemming voor volgend jaar. Je kunt verblijven in één van de (luxe) villa’s met zwembad in de omgeving van Gaios. Lakka, in het noorden van het Ionische eiland, is een vissersdorpje met prachtige groene baai en geliefd bij zeilers.

Stranden en wandelpaden

Vakantie naar Paxos en Anti Paxos rotsen aan de kust

Vakantie naar Paxos en Anti Paxos – grotten

Op Anti Paxos, een eilandje ten zuiden van Paxos, liggen de mooiste stranden. Voutoumi beach, met wit zand en kraakhelder azuurblauw zeewater, behoort ongetwijfeld tot de mooiste stranden van Griekenland. Maar ook Vrika beach, naast Voutoumi, is een prachtige baai om te gaan zwemmen. Vanuit de haven van Gaios vertrekken bootjes naar deze stranden. Ook op Paxos zelf zijn mooie (kiezel)stranden te vinden.

Wandelliefhebbers kunnen hun hart ophalen op Paxos. Het groene eiland heeft zelfs een eigen wandelgids van uitgeverij Sunflower. April, mei, juni en september en oktober zijn de beste maanden om hier te gaan wandelen. Eigenlijk niet anders dan op andere vakantiebestemming in Griekenland. Juli en augustus zijn vaak te druk en overdag is het ook te warm.