Winkelen op de Griekse eilanden: 4 beste plekken

3 april 2024 Bas Wanrooij

Shoppen in Heraklion op KretaOp de meeste Griekse eilanden kun je goed winkelen. En niet alleen voor souvenirs en lokale producten. In de grotere steden vind je namelijk ook winkelstraten met shops van internationale modeketens als Zara, H&M, Marks & Spencer, Pull & Bear en Bershka. Denk bijvoorbeeld aan Kerkyra, Rhodos-stad en Heraklion om uitgebreid te gaan shoppen in Griekenland. Lokale markten zijn ook interessant om overheen te struinen voor verse producten of bijvoorbeeld honing en kruiden. Dit zijn de vier beste plekken om te winkelen op de Griekse eilanden.

Heraklion: dagje shoppen in de hoofdstad van Kreta

Chania en Rethymnon zijn dan wel mooiere steden op Kreta, maar in Heraklion kun je het beste shoppen. De vlooienmarkt op en langs 1866 Street is van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat de beste plek voor Kretenzische souvenirs. Hier in de omgeving vind je op Dikeosinis Street en Diadalou Street grotere internationale shops als een Zara, Sephora en Marks & Spencer. Op en langs 25th August Street vind je niet alleen winkels, maar ook terrasjes voor een kop koffie of lunch.

Gezellig winkelen in Kerkyra op Corfu

Shoppen in Kerkyra op CorfuKerkyra is niet alleen de mooiste stad van Corfu, maar zonder twijfel ook de beste plek om te shoppen. De oude binnenstad is UNESCO-werelderfgoed en de talloze smalle steegjes herbergen boutique-shops, souvenirwinkels, kledingzaken en een Hondos-center. Vanuit de oude haven en vanaf Liston met haar fraaie boogarcade loop je zo de gezellige oude stad in. Op Theotoki street vind je internationale shops als Marks & Spencer. Dagelijks van 07:00 tot ongeveer 13:00 uur, behalve op zondag, kun je ook terecht op de versmarkt achter het ‘nieuwe’ Venetiaanse fort.

Winkeltips voor Rhodos-stad

In zowel het middeleeuwse als het moderne gedeelte van de hoofdstad van Rhodos kun je goed winkelen. Rondstruinen door de prachtige oude stad langs souvenirwinkels, boetiekjes, galerieën en terrassen is een must-do tijdens je vakantie. De internationale kledingwinkels van Benetton, Bershka, Lacoste en Zara vind je langs Lampraki Street, Plastira Street en Gallias. En alles op loopafstand van het busstation en de Mandraki-haven.

Terrasje pikken en naar de markthal in Kos-stad

Markthal in Kos-stad op de Griekse eilandenOp het Eleftherias-plein in het hartje van Kos-stad vind je de ‘agora’ of beter gezegd markthal. Dit plein wordt door locals ook wel ‘koffiepleintje’ genoemd door zijn vele terrassen. Erg leuk om in de markthal rond te snuffelen en hier ga je zeker iets lokaals als olijfolie, wijn of kruiden scoren.

Loop je in de richting van het zuidoosten vanaf dit plein dan kom je in het moderne deel van de stad met winkels als Benetton en Hondos center. Ifestou Street heeft legio souvenir- en kledingwinkeltjes en loopt van Eleftherias naar het oude stadsdeel met authentieke tavernes.