Aristi

  Aristi is een typisch Zagoria-dorp en ligt op 11 kilometer voor Megalo Papingo en 48 kilometer van Ioannina. De huizen van het dorp zijn gebouwd op 650 meter hoogte tegen de hellingen van de berg Grabala. In het dorp vind je enkele goede tavernes, zoals Aristi taverne met een terras in de schaduw onder een grote plataan. Tevens zijn hier in en rondom het compacte centrum verschillende kleinschalige hotels gevestigd. De kerk met haar imposante klokkentoren aan het centrale plein is bezienswaardig.

  Aristi is een Zagoria-dorp in Epirus op het vasteland

  Dicht in de buurt van plaatsje vind je de Voidomatis rivier. Deze wordt gezien als de schoonste rivier van Europa en heeft dan ook kristalhelder water. Bij de Aristis brug kun je zwemmen en hier is zelfs een kiezelstrand. Mooi is de Klidonia brug uit 1853 die je na een wandeling van vijf kilometer vanaf het dorpscentrum kunt bereiken. Tegenwoordig wonen hier nog zo’n 100 mensen. Dit waren er in de vorige eeuw meer dan 800. Door de oorlogen en de economische omstandigheden is dit dus sterk verminderd.

  Aristi is een traditioneel dorp en wordt met name bezocht door toeristen die onderweg zijn naar Papingo. De woningen hier hebben net als elders in deze regio dikke stenen muren en de daken zijn grijs; bedekt met leisteen.

  Epirus foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen