Agios Stefanos

Op Corfu vind je meerdere locaties met de naam Agios Stefanos. De badplaats met het lange zandstrand ligt in het noordwesten van het Griekse eiland op vijf kilometer rijden van Sidari en Arillas. Het wordt ook wel het “autostrand” van Korfoe genoemd¬†omdat je de huurauto op het strand kunt parkeren. Langs het donkerkleurige zandstrand meerdere beach bars en tavernes.

Agios Stefanos heeft het autostrand van het Griekse eiland Corfu

Het centrum van de kustplaats ligt een 100 meter van het strand voornamelijk langs de weg van en naar Sidari. Een echte badplaats met bars, restaurants, winkeltjes en natuurlijk appartementen, studio’s en hotels. Agios Stefanos ligt op een uur rijden van de hoofdstad Kerkyra en in de directe omgeving is er genoeg te zien en te doen. De meeste inwoners komen uit het naburige bergdorp Avliotes.

De badplaats wordt ook wel San Stefanos genoemd en is voornamelijk gericht op families en echtparen. Aan de zuidkant van de lange baai ligt de kunstmatig aangelegde haven. Vol met dobberende vissersboten en kleine motorbootjes. Van hieruit vertrekt ook een veerdienst, twee keer per week, naar de Diapontische eilanden Mandraki, Erikoussa en Othoni. Een tip voor een dagje uit vanuit de vakantiebestemming.

foto album Corfu

Agios Stefanos tips

Agios Stefanos Corfu het strand

Agios Stefanos Corfu – het strand

In de omgeving van Agios Stefanos is genoeg te doen en valt genoeg te ontdekken. Maak een wandeling vanuit het dropje Afionas naar de prachtige dubbele baai van Timone. Bij taverne Dionysos begint het pad. Let op dat je goed schoeisel draagt en dat het wandelpad niet voor kleine kinderen is de adviseren. Vraag vooraf in de taverne naar de condities van de wandelroute.

Restaurants zijn er genoeg te vinden in het centrum van het stadje, maar ook meerdere terrassen met uitzicht op het strand en de zee. Voor meer vertier kun je naar de toeristische badplaats Sidari rijden op 10 kilometer van Agios Stefanos.

Meer Griekenland aanbiedingen


Agios Stefanos stranden

Het strand van Agios Stefanos is bijna elk jaar een Blue Flag beach. Een kindvriendelijk zandstrand met een langzaam aflopende zeebodem. Het zwemwater is hier van uitstekende kwaliteit. Ten zuiden van de kustplaats ligt het fraaie zandstrand van Arillas en een tip om naartoe te gaan tijdens je vakantie.