Kato Korakiana

  Kato Korakiana is een dorpje op het eiland Corfu. Een vakantiebestemming op een paar kilometer van de toeristenoorden Dassia, Ipsos en Gouvia en 13 kilometer ten noorden van Kerkyra. Het bergdorp wordt ook wel Katomeri genoemd en is niet te verwarren met het hoger gelegen Ano Korakiana. De meeste accommodaties liggen verspreid en te voet of met een huurauto kun je naar het strand en de kust. Het dorpsplein is gezellig met tavernes, restaurants, bars en winkeltjes.

  Kato Korakiana is een gezellig dorpje op het eiland Corfu

  In de omgeving kun je goed wandelen over smalle paadjes tussen de cipressen en olijfbomen door. Kato Korakiana is een prima uitvalsbasis om het Ionische eiland Corfu te ontdekken. Door de centrale ligging ben je binnen een uur bij vrijwel alle bezienswaardigheden van Korfoe. Ook een uitstapje naar de hoofdstad Kerkyra is een tip. Met het openbaar vervoer, met de auto of scooter ben je hier zo.

  Het beste restaurant van Griekenland van de afgelogen Etrusco ligt in Kato Korakiana. Een goedkoper alternatief voor een Griekse maaltijd is restaurant Limeri, waar de Grieken zelf ook graag komen.

  foto album Corfu

  Meer Griekenland aanbiedingen