Mochlos

  Mocholos is een kleine kustplaats in het noordoosten van Kreta. Het ligt op 37 kilometer van Agios Nikolaos en 34 kilometer van Sitia. Het kleine dorp kijkt mooi uit op het eilandje Agios Nikolaos met daarop enkele Minoïsche ruïnes.Toch is dat niet wat toeristen naar Mochlos trekt. Dat is eerder de rust en de goede vistavernes die je hier bij het haventje kunt vinden.

  Mochlos is een kleine bestemming in het noorden van Kreta

  In Mochlos vind je ook kleinschalige accommodaties. Hier geen massatoerisme en ook geen zandstrand trouwens. Het dichtstbijzijnde echte strand is dat van Agios Andreas. Op zeven kilometer ben je van de hoofdweg waar ook het openbaar vervoer langskomt. Als je naar het eiland voor de kust wilt gaan kun je bij rustig weer zwemmend gaan. De afstand is 150 meter, maar beter is een bootje dat zo en dan vaart. Informatie hierover krijg je bij de tavernes. Aan de westkant van het dorp bevindt zich een gratis parkeerplaats.

  Mochlos is een bestemming voor een rustige vakantie, maar je hebt hier wel een huurauto nodig. Dan ben je zo elders op het eiland Kreta en kun je ook naar winkels toe. In het komvormige haventje dobberen vissers- en kleine motorboten.

  foto album Kreta

  Meer Griekenland aanbiedingen