Geni

Geni is een kleinere vakantiebestemming op het eiland Lefkas (Lefkada). Op de foto zie je het uitzicht vanaf Geni op de badplaats Nidri. De afstand vanaf Lefkas-stad is 25 kilometer en reken op een reistijd van 40 minuten. Met een huurauto naar Nidri is ongeveer zeven kilometer rijden. Als je wat meer de drukte op wilt zoeken is Nidri een tip om heen te gaan dit kustdorp. Hier tegenoverĀ ligt het dorp Vlycho.

Geni is een rustig dorpje in een pittoreske baai op Lefkas

Zoals zoveel dorpjes aan de oostkust van Lefkas is ook Geni geliefd bij zeilers. Zeilboten liggen voor de kust in de fraaie groene Vlyho baai. ’s Avonds is het gezellig in de taveernes en restaurantjes aan het water. Seaside taveerne is een tip om te gaan eten direct aan het water. Een echt familierestaurant, al actief sinds 1992 en hier wordt de moderne Griekse keuken geserveerd.

Een strand heeft Geni niet en doordat er vaak veel boten in de pittoreske baai liggen, is het ook niet aan te bevelen om hier te gaan zwemmen. Voor een korte verkoelende duik misschien. In de directe omgeving is het strand van Dessimi een tip om te gaan zwemmen.

foto album Lefkas

Geni tips

Restaurant Gialos is een tip om te gaan eten in Geni als je van de traditionele Griekse keuken of verse vis houdt. Leuk is om niet met de auto hierheen te gaan, maar met de boot. Gialos ligt direct aan zee en heeft een eigen aanlegsteiger voor motorbootjes.

In Geni vind je prima hotels, villa’s en appartementen voor rustzoekers. Bovendien word je bijna altijd getrakteerd op een schitterend uitzicht. Het aanbod is niet zo heel groot, maar Geni is een prima bestemming voor toeristen die de drukte van Nidri willen vermijden.

Meer Griekenland aanbiedingen


Geni stranden

Een strand heeft Geni niet en als je wilt windsurfen is het lange zandstrand van Vassiliki een aanrader. De baai van Dessemi ligt op 1,5 kilometer rijden en hier kun je prima zwemmen. Het zeewater is helder en bijna altijd kalm. De zeebodem loopt vrij snel af en het strand van Dessimi is meest bedenkt met kiezels. Voor de echte mooie zandstranden kun je beter naar de westkust voor stranden als Egremni, Kathisma en Porto Katsiki.