5 Griekse stranden in top 25 van Europa

28 maart 2014 Bas Wanrooij
Corfu vakantie paleokastritsa top 25 strand Europa

Corfu Paleokastritsa vanaf Bella Vista

De top 25 van Tripadvisor Travelers’ Choice Awards voor de beste stranden in Europa is gepubliceerd. Dit jaar 5 Griekse stranden in top 25 van Europa. Het zijn twee stranden op Kreta en eentje op Rhodos, Corfu en Lefkas. De top 25 van Tripadvisor’s beste stranden van Europa 2014 werd eerder deze week gepresenteerd en komt elk jaar tot stand door het stemgedrag van bezoekers van de beoordelingenwebsite.

Twee stranden op Kreta in de top 25

In het departement Chania op het eiland Kreta komen we de eerste twee Griekse stranden tegen in de lijst. Elafonisi (Elafonissi), op de vijfde plaats, ligt in het zuidwesten van Kreta en heeft een prachtig wit zandstrand en de zee heeft hier in de ondiepere gedeeltes prachtige kleuren blauw. Balos beach en de lagune, op plaats dertien, in het noordwesten van Kreta zijn bijzonder fraai en in de zomermaanden is een bootexcursie hierheen een zeer populair uitje voor toeristen in Chania.

Ook topstranden op Rhodos, Corfu en Lefkas

St Paul’s bay bij Lindos op het eiland Rhodos is misschien niet het eerste strand wat je zult verwachten in de top 25 van Europa. Het strandje in het pittoreske baaitje, dichtbij de akropolis van Lindos, is bijzonder populair en dit jaar op plaats 14 geëindigd in de lijst van Tripadvisor. Paleokastritsa op Corfu en de vele stranden hier in de directe omgeving sluit de top 15 af. Egremni op Lefkas staat eigenlijk al jaren in de lijst van beste 25 stranden van Europa. Dit jaar vind je Egremni terug op plaas nummer 19.

In de wereldwijde strand top 25 vind je Elafonisi terug op de zeventiende plaats en is daarmee het enige strand in Griekenland in deze top 25. In onze top 10 van de mooiste stranden van Griekenland staan klassiekers als Navagio beach op Zakynthos, maar ook onbekendere stranden al Voutoumi beach op Anti Paxos en Vouvourou beach op Chalkidiki.