Archeologische onderwaterparken openen in Griekenland

12 juni 2020 Bas Wanrooij

Archeologische onderwaterparken openen in GriekenlandAls je denkt dat Griekenland alleen maar archeologische bezienswaardigheden boven de zeespiegel heeft, dan heb je het mis. Nog deze zomer openen twee archeologische onderwaterparken voor duikers langs de Griekse kust. Deze twee parken liggen dichtbij elkaar voor de kust in het zuidwesten van de Peloponnesos. Je vindt deze twee nieuwe soorten musea bij Methoni en in de baai van Navarino.

Duiken met gids naar oude scheepswrakken

Duikers mogen alleen met een gids in deze onderwaterparken duiken in Griekenland. In 2019 heeft men besloten dat het mogelijk is om duikers ook naar scheepswrakken van meer dan 50 jaar oud te laten duiken. In de wateren rondom Griekenland liggen talloze scheepswrakken en sommigen niet eens zo diep. De eerste twee archeologische onderwaterparken openen dus deze zomer voor duikers. Voor de Peloponnesos een trekpleister en een nieuwe alternatieve vorm van toerisme.

Maritiem park van Alonissos

Bij het Griekse eiland Alonissos ligt een beschermd maritiem park. Hier mag ook onder begeleiding worden gedoken. Niet direct oude scheepswrakken kijken, maar op zoek naar de unieke onderwaterflora en -fauna in deze regio. Het is één van de mooiste duikgebieden van Griekenland en trekt een specifieke groep natuurliefhebbers naar Alonissos.