In april naar Griekenland op vakantie

16 maart 2016 Bas Wanrooij
In april naar Griekenland op vakantie

April naar Griekenland op vakantie – relaxen en natuur

Begin april vertrekken de eerste vakantievluchten al naar de Griekse eilanden. Traditioneel het startsein van het zomerseizoen naar Griekenland. Athene en Thessaloniki zijn het hele jaar door bereikbaar met het vliegtuig, maar de meeste vakantiebestemmingen dus rechtstreeks vanaf de maand april.

Vakanties zijn vaak voordelig in deze periode, maar is er in april al iets te doen in Griekenland. En hoe is het weer en wat is de gemiddelde temperatuur? Waarom zou je in april naar Griekenland op vakantie gaan? Nou, mogelijkheden zijn er genoeg.

Niet alles in Griekenland is zon, zee en strand

Het weer kan in april in Griekenland al goed zijn. April is het begin van de warme en droge periode volgens het klimaat in Griekenland. De gemiddelde maximumtemperatuur op Rhodos en in Heraklion op Kreta in april bedraagt 20,1℃. En richting het einde van de maand wordt deze temperatuur steeds hoger. Een vakantiebestemming als Santorini kun je eigenlijk het hele jaar door bezoeken. Voor een wandeling door Oia hoeft het geen 30℃ te zijn. Bovendien zijn de populaire Griekse attracties in de zomer ook veel drukker. Maar ook om te gaan wandelen op Samos of Andros is april een mooie reismaand. De natuur staat dan al in bloei. Niet alles in Griekenland is zon, zee en strand.

In april heb je stranden voor jezelf in Griekenland

April is niet de drukste reismaand naar Griekenland. Als je op zoek bent naar rust en ontspanning en wilt genieten van cultuur, natuur en gastronomie, dan is april een goede vakantieperiode. Alle culturele bezienswaardigheden zijn al geopend. Bovendien heb je de stranden bijna voor jezelf. Op een terrasje aan zee of op een handdoek op een zand- of kiezelstrand met een boek een beetje relaxen.