Zuid Kreta in het voorjaar

18 maart 2016 Bas Wanrooij
Zuid Kreta in het voorjaar Souda beach bij Plakias

Zuid Kreta in het voorjaar – Souda beach

Vakantie naar Zuid Kreta in het voorjaar is al vroeg in het seizoen een mogelijkheid. Ierapetra en Mirtos zijn favoriete bestemmingen bij overwinteraars. Maar ook in de omgeving van Plakias en Preveli is het vroeg in het voorjaar al heerlijk toeven. De natuur overal in bloei, overdag rondslenteren in shirt met korte mouwen en bovendien is alles nog lekker rustig.

Op 8 april vertrekken de eerste Transavia toestellen dit jaar vanaf Schiphol naar Heraklion (Kreta) voor een rechtstreekse vlucht. En dan kan het zomaar al 20℃ of warmer zijn in Plakias, Souda of Loutro.

Terrassen in Plakias mooier dan ooit tevoren

Verschillende terrassen van restaurants en tavernes in het centrum van de vakantiebestemming Plakias zijn vorig jaar in de as gelegd. Vlak voor het zomerseizoen van start ging woedde een korte maar hevige brand. Gezellige overdekte terrassen aan het strand gingen volledig in vlammen op. Inmiddels zijn de meeste terrassen met uitzicht op zee opnieuw opgebouwd. En ze zijn mooier dan ooit tevoren. Geopend voor toeristen die hier vanaf april op vakantie gaan.

Van die prachtige stranden op Zuid Kreta

Zuid Kreta in het voorjaar Amoudi beach

Zuid Kreta in het voorjaar – Ammoudi beach

Natuurlijk denk je aan Elafonisi bij een mooi strand in het zuiden van Kreta. Bij Loutro is Glyka Nera beach een tip voor strandliefhebbers. Bij Plakias in de directe omgeving vind je trouwens ook fraaie zandstranden. Nog niet zo toeristisch en zeker niet in het voorjaar. Plakias beach is langgerekt, maar Souda, Ammoudi en Schinaria beach zijn plaatjes.

Kleine paradijsjes en tips voor een dagje relaxen aan het strand tijdens je vakantie in Zuid Kreta. Afwisselen met een mooie wandeling door de natuur of een bezoek aan één van de Preveli kloosters. Verblijven in een kleinschalige accommodatie met uitzicht op zee. Zucht, daar kijk je naar uit.