5 gezellige vakantiebestemmingen op Corfu

9 april 2018 Bas Wanrooij

5 gezellige vakantiebestemmingen op CorfuOp zoek naar een gezellige vakantiebestemming op het eiland Corfu? Het Ionische eiland kent veel badplaatsen, bergdorpjes en kustplaatsjes en deze liggen verspreid over het eiland. Kerkyra, de hoofdstad van Corfu is ongetwijfeld de gezelligste bestemming op het Griekse eiland echter is het aanbod van accommodaties hier beperkt en zijn er nagenoeg geen stranden. We hebben 5 gezellige vakantiebestemmingen op Corfu voor je op een rijtje gezet, waar genoeg hotels en appartementen zijn te vinden en waar je vanuit Nederland een pakketreis heen kunt boeken.

Gouvia – is waarschijnlijk de drukste bestemming en ligt niet ver van de hoofdstad en het vliegveld vandaan. In de directe omgeving liggen kleinere dorpen, zoals Kontokali en Kommeno. Van en naar de jachthaven, de grootste van Corfu, komen en gaan de zeilboten in de zomermaanden. Langs het hoofdstraatje in Gouvia vind je bars, tavernes, winkeltjes en restaurants en de kiezelstranden zijn grotendeels georganiseerd met strandstoelen en parasols.

Dassia – is een moderne vakantiebestemming op Corfu. De gezelligheid dien je in het dorp vooral te vinden langs het strand in de beach bars en op de terrassen. Dorpjes in buurt, zoals Kato Korakiana,  zijn nog authentiek. Grote hotels in Dassia liggen vrijwel direct aan zee en langs de hoofdweg vind je ook de nodige tavernes, restaurants en winkeltjes.

Agios Gordios – is een vakantiebestemming langs de westkust van Corfu. Agios Gordios heeft een schitterend zandstrand en dichtbij zee ook de meeste tavernes, souvenirwinkels, bars en restaurants. Accommodaties liggen verspreid aan zee, maar ook wat hoger tegen de bergwand aan. Leuk om te bezoeken is het wijnhuis Grammenos.

5 gezellige vakantiebestemmingen op Corfu RodaRoda – is van origine een vissersdorpje in het noorden van Corfu en tegenwoordig een echte vakantiebestemming voor families en echtparen. Door de centrale ligging van Roda ben je binnen de kortste keren op de belangrijkste plaatsen van het eiland. De wandelboulevard in het centrum langs de kust is gezellig met terrasjes en winkeltjes.

Acharavi – is een kustplaatsje in het noorden van Corfu. Langs het strand de nodige accommodaties , tavernes en beach bars. Het centrum van Acharavi ligt eigenlijk aan de doorgaande weg van Roda naar Kassiopi. Tips voor restaurants zijn The Pumphouse en Alegria.