Bier uit Zakynthos

9 mei 2018 Bas Wanrooij

Bier uit Zakynthos LevanteIn juni 2017 zijn Tasos, Steven en Marion gestart met de micro-brouwerij Levante Zakynthos beer. Na jaren van voorbereiding hebben ze oud Beierse recepten gekozen voor hun “lager” en “wit” bier.

De naam Levante komt van het woord Levant; een historisch-geografische term voor een gedeelte ten oosten van de Middellandse Zee. Fior de Levante is trouwens de poëtische bijnaam voor het Ionische eiland Zakynthos. Tijdens je vakantie op Zakynthos kun je genieten van vier soorten Levante bier: Zante Lager, Bavarian Weiss, San Petros en Bruno Darl Lager.

Levante bier Zakynthos

Bij ons bezoek aan de micro-brouwerij, dichtbij het fraaie strand van Xigia, krijgen we van Tasos (Anastasios) de nodige informatie over zijn bieren. Enthousiast vertelt hij hoe hij al jaren geleden is gestart met de voorbereidingen en dat hij zo blij is met zijn brouwers Klaus Schober en Dyonisios Pylarinos.

Uiteraard proeven we zijn bieren, waar het bock bier San Petros en de donkere biervariant Bruno Dark ons direct opvallen. De Levante lager en het witte bier zijn heerlijk voor aan het strand of op een terrasje aan zee met een klein briesje op een warme Griekse zomermiddag.

Water uit de bergen van Zakynthos

Levante beer uit ZakynthosHet water wat ze gebruiken voor hun bieren komt uit Zakynthos. Ook de andere ingrediënten proberen ze van het eiland zelf te halen of in ieder geval uit Griekenland. De biertjes zijn verkrijgbaar over het hele eiland Zakinthos in beach bars, café’s, bars, tavernes en restaurants.

Het aantal horecagelegenheden, welke Levante bier serveren, groeit snel en tijdens je vakantie kun je op de meeste vakantiebestemmingen al genieten van zo’n lokaal koud biertje. Proeven dus!