Bier van Kefalonia

27 juni 2016 Bas Wanrooij
Bier van Kefalonia Nikos Moraitis Kefalonian Beer

Bier van Kefalonia – Nikos Moraitis van Kefalonian Beer

Het Ionische eiland Kefalonia heeft sinds dit jaar ook zijn eigen bier. Biermerk “Kefalonian Beer” begon vier jaar geleden als idee en droom van Nikos Moraitis. Hij miste bier van Kefalonia. Een fris biertje van het Griekse eiland zelf en gemaakt van lokale ingrediënten; in ieder geval Grieks.

In Karavomylos, het noorden van het eiland, startte hij samen met zijn oom de microbrouwerij Kefalonian and Ithaca en inmiddels is het bier al bij veel horeca op Kefalonia te verkrijgen.

Kefalonian Beer is als een droom

De kleine brouwerij, vlakbij de dorpen Sami en Agia Efimia, produceert dit jaar zo’n 60.000 flessen Kefalonian Beer. Ze gebruiken het lokale bronwater en 100% Griekse malt en hop. Afkomstig van het vasteland van Griekenland. Geen massaproductie, maar kwaliteit, handwerk en bovendien een natuurlijk product. “Kefalonian Beer werd vrijwel direct omarmd door de lokale bevolking en al snel volgde interesse van trendy bars uit Athene. We willen een kwalitatief goed product leveren en hebben gekozen om het bier alleen lokaal te distribueren. Het is een droom dat je nu in veel bars, café’s en restaurants op het eiland ons bier kunt bestellen” zegt Nikos Moraitis.

Kwaliteit staat voorop

Bier van Kefalonia de flessen van Kefalonian Beer

Bier van Kefalonia – flesjes Kefalonian Beer

Het is het eerste jaar dat Kefalonian Beer wordt gebrouwen en wordt verkocht. De brouwerij staat dan ook nog in de kinderschoenen en op bezoekers is nog niet gerekend. Plannen voor de toekomst zijn er als genoeg, maar de kwaliteit van het bier staat voorop.

“Mijn Kefalonian Beer moment is na het werk rond 19.00 uur. Alles is dan zo rustig en je hebt de kans om te genieten van een biertje bij de Ionische Zee. Zo’n moment van harmonie met de natuur en geluk” vertelt Nikos enthousiast. Tijdens je vakantie op Kefalonia kun je nu dus een lokaal gebrouwen biertje drinken. Natuurlijk ook leuk als souvenir voor thuis in Nederland of België.