Glamping in Griekenland

17 maart 2019

Glamping in GriekenlandBij kamperen denk je niet direct aan Griekenland. Toch zijn er, zeker op het vasteland, behoorlijk wat campings te vinden. Voor ons vanuit Nederland en België wat duur en omslachtig om met de auto naartoe te gaan, maar vanuit met name de Balkan krijgen Grieken kampeerders op bezoek. De internationale trend “glamping” slaat Griekenland niet over. Op Lesbos wordt er geïnvesteerd in een luxe vrij grote camping en her en der op vasteland zijn al luxe kampeerplaatsen te vinden in Griekenland.

Verschil tussen een glamping en camping

Wat is het verschil tussen een zogenaamde“glamorous camping” en een camping? Je hoeft op een glamping zelf geen tent mee te zeulen of op te zetten, deze staat al voor klaar. Ook slaap je in een gewoon, en opgemaakt, comfortabel bed in plaats van op een luchtbed en heb je een eigen badkamer. Neem daarbij de luxe van een eigen keuken en soms ook zelfs een airconditioning. Net als een camping vind je glampings midden in de natuur.

Lesbos krijgt glamping

Het Egeïsche eiland Lesbos krijgt als eerste Griekse eiland een echte glamping. De 5-sterren camping wordt gebouwd op een stuk grond van bijna 17.000 m2 bij Liota in het noordwesten van Lesbos. Het authentieke dorpje ligt op 45 kilometer rijden van Molyvos in een natuurlijke omgeving.

In totaal komen er 22 luxe tenten te staan, die in de winter weer worden weggehaald. Het is een pilot voor Griekenland en verschillende reisorganisaties hebben al interesse getoond. In de directe omgeving van Liota kun je mooie wandelingen maken en het bergdorp Antissa is echt Grieks met voldoende faciliteiten.