Griekse stranden bij beste van Europa

23 februari 2015 Bas Wanrooij
Elafonisi beste strand van Griekenland

Beste Griekse stranden – Elafonisi beach op Kreta

Dat Griekenland mooie stranden heeft hoeven we niemand uit te leggen. Bij de jaarlijkse verkiezing van bezoekers van Tripadvisor, de Travelers’ Choice Awards, staan vier Griekse stranden in de top 25 van Europa en eentje zelfs in de top 10 wereldwijd.

Vorig jaar waren er nog vijf Griekse nominaties bij de 25 beste stranden van Europa. Elafonisi (Elafonissi), in het zuidwesten van Kreta, is dit jaar het beste strand van Griekenland volgens deze bezoekers.

Elafonisi in top drie van Europa

In 2014 was Elafonisi beach geëindigd op plaats vijf in de jaarlijkse top 25 van TripAdvisor. Toen ook al het beste strand van Griekenland en dit jaar staat Elafonissi in de top drie van Europa. Tevens staat Elafonisi in de top 25 van mooiste stranden ter wereld op plaats tien. Ook het andere strand op Kreta in de lijst, Balos beach, is populairder geworden bij de bezoekers van de beoordelingssite. In 2014 nog op de 13e plaats in de top 25 en nu gestegen naar plaats twaalf.

Paleokastritsa op Corfu, vorig jaar op plaats 15 geëindigd, is dit jaar niet gekozen bij de beste 25 stranden van Europa. Egremni beach op Lefkas daarentegen is in 2015 gestegen naar plek negen. Vorig jaar nog op de negentiende plaats in deze stranden top 25. St Paul’s Bay in Rhodos dit jaar op de dertiende plaats.

Geen Navagio beach in top 25

Egremni beach Lefkas bij beste Griekse stranden

Beste Griekse stranden – Egremni beach Lefkas

Navagio beach op Zakynthos komt niet in het lijstje van beste stranden van Europa van bezoekers van TripAdvisor voor. Ook Falasarna beach op Kreta had wat ons betreft een topnotering mogen krijgen. Zo heeft iedereen wel zijn eigen top 10 stranden van Griekenland en gelukkig maar dat de grote massa nog niet alle stranden heeft ontdekt in Griekenland. Er zijn nog veel mooie en rustige baaien en stranden te vinden.