Griekse stranden bij beste ter wereld in 2019

1 maart 2019 Bas Wanrooij

Griekse stranden bij beste ter wereld in 2019Bij de jaarlijkse verkiezingen van de beste stranden ter wereld valt Griekenland geregeld in de prijzen. Vorig jaar scoorde alleen Elafonisi beach op Kreta een notering bij de beste 25 stranden ter wereld van Tripadvisor. In 2019 kozen bezoekers van het reizenportal twee stranden in Griekenland als hun favoriet. Beide stranden, Balos beach op de 15e plaats en Elafonisi op de 21e plaats, vinden we terug op het eiland Kreta. Baia do Sancho in Brazilië is gekozen tot het mooiste strand ter wereld in 2019, gevolgd door Varadero beach op Cuba en Eagle beach op Aruba.

Vier Griekse stranden bij beste 25 van Europa

In de top 25 van beste stranden van Europa in 2019 zijn vier Griekse noteringen terug te vinden. Het zijn Balos (5), Elafonisi (7), Kleftiko op Milos (13) en Simos beach (16). De notering van de fraaie rotspartijen van Kleftiko is opvallend. Hier is namelijk niet zoveel strand te vinden. Wellicht is er volgend jaar ook plaats voor stranden, zoals Voidokilia beach op de Peloponnesos, Vrika beach op Anti-Paxos, Petani beach op Kefalonia en Agiofili beach op Lefkas. Om er maar wat op te noemen. Simos beach vinden wij het mooiste strand van Griekenland.

Iedereen zijn eigen favoriete strand

Iedereen heeft zo wel zijn eigen favoriete strand in Griekenland. Het is ook sterk afhankelijk van de drukte en hoe het strand is georganiseerd. Tevens is de reisperiode bepalend voor een nominatie. Gelukkig zijn er in Griekenland heel veel baaien met zand- en kiezelstranden te vinden.