Herfstvakantie naar Griekenland

30 september 2015 Bas Wanrooij
Herfstvakantie Griekenland terrasje

Herfstvakantie Griekenland – rustig terrasje

De herfstvakantie betekent traditioneel het einde van het zomerseizoen voor de meeste georganiseerde reizen vanuit Nederland naar Griekenland. Het gaat dan om zogenoemde “pakketreizen”, vlucht met accommodatie en transfer of huurauto, van reisorganisaties als Sunweb, Eliza was here, Neckermann, TUI en Ross Holidays.

Een laatste mogelijkheid voor een rechtstreekse vlucht naar Griekse vakantiebestemmingen. Nog even naar de zon in Griekenland voor de winter zijn intrede doet. Een vakantie in de herfstvakantie naar Griekenland kan.

Het weer in Griekenland in de herfstvakantie

De herfstvakantie in Nederland is gespreid over twee weken. Meestal de laatste twee weken van oktober. Afhankelijk van de regio waarin je woont hebben leerlingen of de eerste, of de tweede week van deze vakantieperiode een vrije week. In oktober kan het in Griekenland nog heerlijk nazomerweer zijn. Het is wat eerder donker en ’s nachts kan het fris zijn bij een heldere hemel. Een truitje met lange mouwen is een tip voor het terras in de avonduren.

Rhodos heeft gemiddeld de meeste zonuren van Griekenland per jaar en statistisch heb je hier de meeste kans op een zonvakantie. Op de Ionische eilanden als Corfu, Lefkas, Kefalonia en Zakynthos was het vorig jaar volop nazomer in de herfstvakantie. Maar goed, de kans op een buitje is natuurlijk wel aanwezig. Ga je voor een goede kans van verlenging van de zomer, dan kun je gokken op een goedkope last minute voor de herfstvakantie.

Herfst in Griekenland

Herfstvakantie Griekenland verlaten strand

Herfstvakantie Griekenland – verlaten stranden

De herfstvakantie is een rustige periode in Griekenland wat toerisme betreft. In de week voor de herfstvakantie zijn er genoeg last minute vakanties te vinden. Het is een mooie periode om te genieten als gezin of stel. De kinderen met bal of schepje en emmertje op een verlaten strandje. Lekker luieren op een terrasje aan zee of met een boek hangend op een strandstoeltje. ’s Avonds nog even genieten van de “homemade” gerechten van Maria in de plaatselijke taverne en van een glaasje ouzo tussen de Grieken in het kafénion.

Het is ook de tijd van de olijfoogst. De olijfpluk in Griekenland start ergens in oktober en eindigt in november. Leuk om mee te maken tijdens je vakantie in de herfst. Er zijn zelfs georganiseerde reizen om olijven te gaan plukken in Griekenland. Natuurlijk afgewisseld met een wandeltocht door de natuur en een stukje cultuur snuiven. Het zuiden van Kreta of Pilion zijn dan de bestemmingen.