Naar Limnos in 2016 met Ross Holidays

1 oktober 2015 Bas Wanrooij
Limoen vakantie molens accommodatie Ross Holidays

Met Ross Holidays naar Limnos – molens als verblijf

Het aanbod van Griekse vakantiebestemmingen in Nederland is groter dan ooit. En toch zijn er nog tal van nieuwe ontdekkingen in Griekenland mogelijk. Ross Holidays trakteert Griekenlandfans jaarlijks, bijna traditiegetrouw, op één of meer nieuwe bestemmingen.

Om te wandelen, te genieten van eeuwenoude cultuur, prachtige stranden en natuurlijk de lokale keukengeheimen van de “yiayia’s” te proeven. In 2016 kun je met de Griekenlandspecialist uit Wijchen ook Limnos gaan ontdekken.

Al eerder viel mijn oog op Limnos

Dit jaar vloog Transavia weer sinds lange tijd van Amsterdam naar Limnos. Het oog van Stefanos Stefanou, oprichter en directeur van de al meer dan 25 jaar oude reisorganisatie, viel echter al eerder op het Griekse eiland. Toen nog niet klaar voor gasten van Ross Holidays, maar na diverse bezoeken dit jaar nu dus wel. Hij koos persoonlijk voor aparte vakantiewoningen. Niet alleen appartementen, maar ook hotels met een persoonlijke service zijn in het vakantie-aanbod voor Limnos opgenomen. Vakanties naar Limnos kun je nu al boeken.

Veel nieuwe accommodaties op Limnos

Vakantie naar Limnos met Ross Holidays uitzicht

In 2016 naar Limnos met Ross Holdays – uitzicht

Limnos is nog maar kort gestart met het actief aantrekken van buitenlandse toeristen. Mede hierdoor zijn er de laatste jaren veel nieuwe hotels en appartementen gebouwd. Ook zijn er oude accommodaties opgeknapt en wat gemoderniseerd.

De monumentale windmolens van Kontias zijn hiervan een mooi voorbeeld. In Agios Ioannis zijn huize Lithoessa en huize Meltemi gebouwd volgens lokale architectuur en met bouwmaterialen van Limnos. Ammos Suites in Plati is een wat luxere accommodatie.

Tips voor Limnos

Voor strandliefhebbers is Limnos een paradijs. Prachtige stranden, vaak nog ongeorganiseerd en rustig. Zelfs in het hoogseizoen. Laat je verrassen door de authenticiteit van Limnos, kom in contact met de gastvrije eilandbewoners en ervaar de echte Griekse sfeer. En ontdek de heerlijke wijnen, pasta’s en zoetigheden tijdens je vakantie op Limnos. Ook een bezoek aan de gezellige en sfeervolle hoofdstad Myrina mag niet ontbreken tijdens je reis.