In juni op vakantie naar Zakynthos

11 april 2017 Bas Wanrooij
In juni naar Zakynthos op vakantie authentiek dorp

In juni naar Zakynthos – authentieke dorp Volimes

De maand juni is een fraaie reismaand voor het Griekse eiland Zakynthos. Het groene eiland is onderdeel van de Ionische archipel en ligt langs de westkust van Griekenland. De Grieken noemen het eiland ook wel Zante en vanaf april gaan er vanuit Nederland al rechtstreekse vakantievluchten hiernaartoe.

Het is een veelzijdige Griekse vakantiebestemming met een gezellige hoofdstad, azuurblauw zeewater, witte krijtrotsen en een nog ongerept binnenland. Reizen in juni naar Zakynthos is relaxen, zon, zee, strand, wandelen en natuurlijk genieten. 

Bezoek authentieke dorpjes in het binnenland

In de maand juni zijn de dagen lang en loopt de temperatuur overdag op Zakynthos veelvuldig op naar 25 of zelfs 30 graden. Het warmterecord voor de maand juni op Zakynthos dateert van 25 juni 2007. Toen werd op Zakynthos airport een temperatuur gemeten van 39,0°. Ook de zee is dan al aangenaam warm om in te zwemmen en op de stranden en in de badplaatsen Laganas, Argassi en Agios Sostis is het nog niet zo druk als in het hoogseizoen.

Het binnenland en noorden van Zakynthos is lang niet zo toeristisch als de kustgebieden. Hier vind je dan ook authentieke dorpjes als Loucha en Volimes. De kerken zijn hier bezienswaardig, maar ook de smalle geplaveide steegjes met sierlijke oude woningen. Een tip voor een korte wandeling in juni en een kop koffie of Griekse lunch op het terras van een lokale taverne. Ook leuk in deze reisperiode is een bezoek aan het Grampsa wijnhuis in het binnenland met een wijnproeverij.

In juni komen de meeste schildpaddennesten uit

In juni naar Zakynthos op vakantie schildpadden

Juni naar Zakynthos – hatchling schildpadden

Van maart tot en met mei komen Caretta Caretta zeeschildpadden in de baai van Laganas aan land om hun eieren te leggen. Na zo’n zes weken komen de nesten uit, waarvan de meeste “hatchlings” plaatsvinden in juni.

Op de stranden van Zakynthos worden de schildpaddennesten door vrijwilligers van de stichting Archelon herkenbaar beschermd en afgeschermd. Zo proberen ze te voorkomen dat toeristen (onbewust) de nesten beschadigen. De kans dat je overigens een nest ziet uitkomen tijdens je vakantie op Zakynthos is erg klein. Veel groter is de kans dat je een zeeschildpad  in het wild ziet zwemmen in de baai van Laganas tijdens een verfrissende duik in zee.