5x stedentrip Griekenland

4 april 2017 Bas Wanrooij

Bij een vakantie naar Griekenland denk je wellicht niet direct aan de mogelijkheden voor een stedentrip. De grote Griekse steden Athene en Thessaloniki liggen voor de hand, maar door het toenemend aantal vluchten en vliegdagen naar Griekenland, zijn er meer interessante opties voor een stedentrip. En vaak eenvoudig te combineren met een dagje naar het strand. Bovendien hoef je niet altijd vanaf Schiphol te vertrekken, maar is vertrek van een regionale luchthaven als Eindhoven of Weeze soms een prima alternatief.

stedentrip Griekenland Athene

5x stedentrip Griekenland – Athene

Athene – is de Griekse hoofdstad en tevens de grootste stad van Griekenland. In Athene vind je veel en fraaie archeologische bezienswaardigheden als de Akropolis, maar ook een dorpse sfeer met tavernes in de wijken Plaka en Anafiotika. Met de metro ben je zo aan de kust en de Atheense Rivièra biedt genoeg mogelijkheden voor wat zon, zee en strand. Een dagtocht naar één van de Argo Saronische eilanden voor de kust behoort ook tot de mogelijkheden.

Vliegen naar Athene kun je dagelijks vanaf Schiphol en het hele jaar door. In de zomermaanden is vertrek vanaf Eindhoven Airport ook een optie. In ongeveer drie uur vlieg je naar de hoofdstad van Griekenland.

Stedentrip Griekenland Thessaloniki

5x stedentrip Griekenland – Thessaloniki

Thessaloniki – is de op één na grootste stad van Griekenland. Eten, drinken en gezelligheid straalt deze stad uit en je raakt vanzelf verknocht aan Thessaloniki. Bezoek de Witte toren, slenter over de lange boulevard langs de zee, dwaal rond over de verschillende markten en geniet van de Griekse keuken in één van de talloze tavernes en restaurants.

Met een huurauto ben je in een uurtje in Chalkidiki en kun je genieten van de vele prachtige stranden. Een andere optie is een uitstapje naar de schatten van Vergina of de mysterieuze kloosters van Meteora.

Vliegen naar Thessaloniki kan het hele jaar door vanaf Amsterdam. Ook zijn er mogelijkheden vanaf Weeze Airport; net over de grens bij Nijmegen.

Stedentrip Griekenland Chania Kreta

5x stedentrip Griekenland – Chania

Chania – is na Heraklion de grootste stad van het eiland Kreta. Het internationale vliegveld ligt dichtbij en met het openbaar vervoer of met een huurauto ben je zo in het centrum van Chania. De Venetiaanse haven en de wirwar van straatjes hier achter zijn gezellig met tavernes, restaurants, bars en winkeltjes. Voor een dagje naar het strand ga je naar Seitan Limania of Balos beach en de vele kloosters in de buurt van de stad, als die van Agia Triada, zijn enkele bezienswaardigheden.

Vliegen naar Chania kun je van april tot en met oktober vanaf Schiphol en tevens vanaf Eindhoven en Weeze. Een reis naar Chania kun je dus ook voor vier of vijf dagen maken.

Stedentrip Griekenland Rhodos stad

5x stedentrip Griekenland – Rhodos-stad

Rhodos-stad – is een prima optie voor een stedentrip. De oude stad is één grote historische bezienswaardigheid met het Paleis van de Grootmeesters en de ridderstraat als hoogtepunten. In zowel het nieuwe als oude gedeelte van de hoofdstad van Rhodos zijn talloze restaurants, bars en tavernes. En voor ieder wat wils. Een wandeling over de boulevard langs de Mandraki haven is aangenaam. Tip is een dagtocht naar het naburige eiland Symi.

Vliegen naar Rhodos kun je van april tot en met oktober vanaf Schiphol Amsterdam. Er gaan meerdere vluchten per week, waardoor je eenvoudig een korter verblijf als stedentrip kunt organiseren.

Stedentrip Griekenland Kerkyra

5x stedentrip Griekenland – Kerkyra

Kerkyra – is de hoofdstad van het eiland Corfu en staat op de werelderfgoedlijst lijst van UNESCO. De Venetiaanse invloeden zijn hier duidelijk zichtbaar en Kerkyra verveelt nooit. Drink een kop koffie op de Esplanade, bij En Plo of op een terrasje aan het plein achter het stadhuis. Slenter rond door de gezellige straatjes en bezichtig het oude en nieuwe fort. Vanaf beide forten heb je bovendien een schitterend uitzicht op de historische binnenstad van Kerkyra.

Vliegen naar Corfu kun je van april tot en met oktober vanaf Schiphol, maar ook vanaf Eindhoven en Weeze. De rechtstreekse vluchten duur ongeveer 2,5 uur en er zijn meerdere dagen in de week mogelijk om af te reizen.