Meer toeristen naar Griekenland

10 januari 2018 Bas Wanrooij

Griekenland meer toeristen in 2017Van januari tot en met november 2017 zijn er 8,6% meer toeristen naar Griekenland met het vliegtuig op vakantie gegaan. In totaal zijn dit 18 miljoen vakantiegangers (bron: SETE Intelligence). Het vliegveld van Athene is verreweg de drukste luchthaven van Griekenland en kreeg meer dan 4,5 miljoen passagiers te verwerken. Heraklion Airport (3,1 miljoen) en Rhodos Airport (2,1 miljoen) maken de top drie van drukste luchthavens van het land compleet. Grootste stijger, procentueel gezien, in de eerste elf maanden van vorig jaar is het vliegveld van Lesbos (+36%).

Thessaloniki en Corfu ook in top vijf

De vijf drukste luchthavens van Griekenland in 2017 zijn achtereenvolgens: Athens Airport, Heraklion Airport, Rhodos Airport, Thessaloniki Airport en Corfu Airport. Bij elkaar verzorgen deze vijf vliegvelden 72,2% van het totaal aantal toeristen, dat per vliegtuig naar Griekenland op vakantie is geweest in 2017. Het vliegveld van Lesbos kreeg in de eerste elf maanden van 2017 de minste passagiers te verwerken van alle internationale luchthavens in Griekenland.

Lesbos, Kavala, Kos, Preveza en Samos grootste stijgers

Procentueel gezien verwelkomden de vliegvelden van Lesbos (+36%), Kavala(+30%), Kos(+19%), Preveza(+18) en Samos(+18%) de meeste toeristen van januari tot en met november vorig jaar. Ook Araxos, niet vanuit Nederland aangevlogen, Mykonos, Zakynthos, Kefalonia en Kalamata zaten vorig jaar procentueel gezien flink in de lift. Het aantal toeristen voor Karpathos bleef in 2017 gelijk.