Nieuwe bestemmingen 2018 Ross Holidays

28 november 2017 Bas Wanrooij
Nieuwe bestemmingen 2018 Ross Holidays

Nieuwe bestemmingen 2018 van Ross Holidays

Zoals elk jaar heeft Ross Holidays voor Griekenlandliefhebbers weer één of meerdere nieuwe vakantiebestemmingen. In 2018 zijn dat de Cycladen-eilanden Syros en Kythnos en de streek Argolis op de Peloponnesos. De accommodaties van de reisorganisatie uit Wijchen op de nieuwe bestemmingen zijn kleinschalig en rustig gelegen.

Je hebt keuze genoeg en door de ligging kun je met een huurauto deze bestemmingen zelf eenvoudig ontdekken. Maak wandelingen over de boulevard van Ermoupoli, bezoek het Epidaurus amfitheater en droom weg bij de witte kerkjes op Kythnos.

Syros nieuwe bestemming 2018

Syros is het hoofdeiland van de Cycladen en ligt ook centraal in deze archipel in de Egeïsche Zee. Van en naar hoofdstad Ermoupoli varen veerboten naar de andere Cycladen-eilanden en uiteraard Pireaus. Deze stad is een openlucht museum met o.a. het theater van Apollo, het oude stadhuis en de kerk Agios Nikolaos. Mooie stranden zijn Galissas beach en Kini beach aan de westkust en Azolimnos iets ten zuiden van de hoofdstad. In het noorden ligt de berg Pirgos en is met 442 meter het hoogste punt van het eiland.

Onbekend Kythnos als vakantiebestemming

Kynthos is bij menigeen nog onbekend terrein. Door de ligging tussen Kea en Syros is het Cycladen-eiland populair bij Atheners voor een kort verblijf. Het hoofdstadje Chora is de grote trekpleister van het eilandje met de traditionele Cycladen architectuur. Hier wisselen witgekalkte kerkjes en huizen elkaar af in smalle steegjes. Het havenplaatsje Merichas is gezellig met een fraai en goed georganiseerd zandstrand.

Ontdek Argolis en de Argo-Saronische eilanden

Nieuwe bestemmingen Ross Holidays 2018

Nieuwe bestemmingen Ross Holidays Cycladen

De streek Argolis op de Peloponnesos is een veelzijdige vakantiebestemming. Vanuit Athene kun je met de auto naar het gebied met culturele hoogtepunten als het Epidaurus amfitheater en het archeologische Mycenae. Porto Cheli is een luxe badplaats met in de buurt ook de vakantievilla van onze koning Alexander.

Nafplion is ongetwijfeld de gezelligste bestemming. Dagtochtjes kun je maken naar de Argo-Saronische eilanden Spetses, Hydra en Poros.