Wandelen op Corfu met lokale gids

29 november 2017 Bas Wanrooij
Wandelen op Corfu met lokale gids

Wandelen op Corfu met lokale gids – Nymfes

Het groene eiland Corfu is een geliefde wandelbestemming. Wandelgidsen, zelfs Nederlandstalig, geven wandelpaden en -gebieden weer. Zoek de rust op in het bergzame noorden via wandelroutes door olijfgaarden en langs pittoreske bergdorpjes. Korfoe Sunshine Holidays biedt haar gasten in mei, juni en september een kosteloze wandeling aan met privé-gids. Ga wandelen op Corfu tijdens je vakantie.

Onderweg informeert hij je over de lokale flora en fauna en brengt hij je naar de fraaiste uitzichtpunten. Wat drinken op een terrasje in het rustige bergdorpje Episkepsi met een lokale mezze en genieten bij de watervallen van Nymfes.

Centrale ligging in Noord-Corfu

De accommodatie ligt direct aan zee bij het vissersdorpje Roda. Door de centrale ligging kun je moeiteloos zelf Corfu ontdekken. Wandelaars krijgen een unieke en zelf samengestelde wandeltocht met lokale gids van 2,5 uur cadeau. In een klein gezelschap wordt in het dorpje Sfakera gestart en via Episkepsis, Agios Panteleimonas en Nymfes wandel je door het groene landschap met cipressen en olijfbomen. Onderweg kom je door kleine traditionele bergdorpjes met prachtige uitzichten en fotomomenten.

De lokale gids heeft zelf de wandelroute uitgezet en kent het gebied hier op zijn duimpje. Een wandeling richting de Pantokrator, de hoogste berg, met een gemiddelde moeilijkheidsgraad. Met een paar goede schoenen en een fles drinkwater kun je de omgeving van Roda en Acharavi te voet gaan ontdekken tijdens je vakantie.

Wandelroute langs watervallen

Wandelen op Corfu – olijfgaard

In mei en meestal ook in juni stroomt het regenwater via de watervallen van Nymfes het landschap in naar beneden. Ook in september, na een regenbuitje, is de waterval te bezichtigen. Combineer zon, zee en strand met een wandeling door de prachtige natuur van Corfu. Een unieke ervaring en bovendien erg leuk om te doen.

Wandelen in Griekenland kun je natuurlijk niet allen op Corfu, maar ook op tal van andere plaatsen op het vasteland en Griekse eilanden. Het voorseizoen is een prachtige tijd om wandelend het Ionische eiland Corfu te gaan ontdekken.