Olijfzeep van Kreta

6 juli 2015 Bas Wanrooij
Olijfzeep van Kreta productieproces natuurlijke zeep

Olijfzeep van Kreta – handgemaakt 100% natuurlijk

Olijfzeep is een natuurproduct uit Griekenland dat je vast weleens hebt gezien of hebt gekocht. Een mooi souvenir, vaak met de hand gemaakt en goed voor de huid. Wist je dat je met olijfzeep ook prima je haren en gezicht kunt wassen?

We spraken met Michalis Reizakis van Archontiki soap uit Kreta over de geheimen van olijfzeep. Zelf mochten we meekijken bij de productie van olijfzeep. Gewoon in hun huis in Archontiki, dichtbij Rethymnon.

Olijfzeep 100% organisch en handgemaakt

“Onze olijfzeep is 100% organisch en wordt traditiegetrouw met de hand gemaakt. Mijn overgrootmoeder begon hiermee als hobby. Ze maakte de zeepblokken met passie en alleen van natuurlijke ingrediënten. Nog steeds maken we de zeep zoals toen.” vertelt Michalis. De kwaliteit van zeep, een hygiënisch product, is niet alleen afhankelijk van de kunsten van de makers. Misschien wel het belangrijkste is de soort en kwaliteit olijfolie die er wordt gebruikt. Bij Archontiki gebruiken ze alleen Kretenzer extra vierge olijfolie.

Olijfzeep is door iedereen te gebruiken

“Olijfzeep is door iedereen te gebruiken en voor bijna alles te gebruiken. Zelfs voor babies. Je hebt geen extra shampoo nodig voor je haar. Onze huid heeft geen geur- en kleurstoffen nodig, maar natuurlijke kruiden. Ervaar het zelf, je huid wordt zacht en gaaf.” gaat Michalis verder. De olijfzepen hebben een eigen vorm en zijn verrijkt met Kretenzer kruiden voor de huid en geur.

In 40 winkels op Kreta en Cretan Diet Festival

Olijfzeep van Kreta - Archontiki zepen

Olijfzeep van Kreta – Archontiki soorten zeep

De zepen van Archontiki zijn inmiddels te verkrijgen in meer dan 40 winkels verspreid over Kreta.”Voor het derde jaar doen we mee aan het Cretan Diet Festival in Rethymnon. Hier kunnen we niet alleen de lokale bevolking en toeristen laten kennismaken met onze producten, maar het biedt ook zakelijke mogelijkheden. En bovendien leerzaam en gezellig” zegt Michalis enthousiast.

Volgend jaar opent de familie Reizakis een showroom en nieuwe grotere productieruimte in Archontiki. Dan kunnen ze ook toeristen ontvangen en het productieproces laten zien.