Mykonos het Griekse Ibiza

9 juli 2015 Bas Wanrooij
Mykonos het Griekse Ibiza

Mykonos het Griekse Ibiza – Paraportiani kerk Chora

Mykonos is een Grieks eiland in de Egeïsche Zee. Onderdeel van de Cycladen eilandengroep en al decennia lang één van de hotspots van Griekenland. Mykonos wordt ook wel het Griekse Ibiza genoemd.

Aan de zuidkant van het eiland mooie stranden met trendy beach clubs, luxe bars, villa’s, boutique hotels en moderne Griekse tavernes. Het noorden van Mykonos is daarentegen op veel plaatsen nog ongerept.

Genieten van de mooiste stranden op Mykonos

Strandliefhebbers kunnen hun hart ophalen op Mykonos. Zelden hebben we een eiland gezien van deze omvang met zoveel mooie zandstranden. De oppervlakte bedraagt slechts 86 km2, met Delos erbij 105 km2, en voor een dagje strand kun je kiezen uit meer dan 25 prachtige zandstranden. Ornos beach en Psarou beach zijn strandtips voor het zuiden en het rustige en ongeorganiseerde Agios Sostis in het noorden van Mykonos. Op Ibiza zijn ook in het noorden de rustige strandjes te vinden.

Afrojack en Martin Garrix in Paradise beach club

Mykonos-het-Griekse-Ibiza-windmolens

Mykonos het Griekse Ibiza – windmolens

Paradise en Super Paradise beach zijn de stranden van de beach parties en dansfeesten met clubs als Super Paradise, Tropicana en Paradise beach club. In Paradise beach club draaien ’s zomers veel Nederlandse top DJ’s. Op 19 juli is Afrojack hier te gast en 21 juli Martin Garrix.

Cavo Paradiso is DE nachtclub van Mykonos en ligt naast Paradise beach. Hier draaien tot in de vroege uurtjes de hele zomer internationale top DJ’s. Op 15 juli draait bijvoorbeeld Paul van Dijk en 20 juli is Armin van Buuren live on stage.

Hotels op Mykonos voor vakantie al snel volgeboekt

Voor eilandhoppers is Mykonos een populaire optie. Een paar dagen hier en vervolgens met de veerboot naar Naxos, Paros of Santorini. Veel hotels op Mykonos zijn al vroeg in het seizoen volgeboekt. Tijdens je vakantie is Mykonos-stad, ook wel Chora genoemd, een tip om te bezoeken. Smalle straatjes en heel veel goede restaurants en bars. Bovendien mooi en altijd gezellig.