Op vakantie naar Griekenland

18 augustus 2015 Bas Wanrooij
Op vakantie naar Griekenland

Op vakantie naar Griekenland – strand en zee

Elk jaar kunnen bezoekers van Griekenland.net hun stem uitbrengen op hun favoriete reisorganisatie of manier van reizen naar Griekenland. Dit jaar brachten ruim 2.450 griekenlandfans hun stem uit in de poll.

Er kon gekozen worden uit georganiseerde pakketreizen van verschillende reisorganisaties, maar men kon ook kiezen voor een kleinere specialistisch reisbureau of het zelf samenstellen van een vakantie naar Griekenland. Net als vorig jaar is Sunweb favoriet voor vakanties naar Griekenland.

Sunweb favoriete reisorganisatie vakanties Griekenland

Vorig jaar kreeg Sunweb 22,3% van alle stemmen in de poll en dit jaar ging liefst 24,8% van alle stemmen naar deze Griekenlandspecialist. Ross Holidays, groot in kleinschalig Griekenland, eindigt net als in 2014 op de tweede plaats. Het aantal stemmen steeg van 16,3% in 2014, naar 17,2% in 2015 voor de reisorganisatie uit Wijchen. Het zelf samenstellen van een vakantie blijft een populaire optie voor Griekenland. Vorig jaar koos 16,2% van alle stemmers nog voor deze mogelijkheid, maar dit jaar gaf 15,0% de voorkeur om zelf een pakketreis op maat samen te stellen.

Arke, vanaf oktober verder als TUI, eindigde net als vorig jaar op de vierde plaats en kreeg 13,3% van de stemmen. Corendon sluit de top vijf af dit jaar en kreeg 8,9% van de stemmen. Andere opties waarop bezoekers van het Griekenland E-zine konden stemmen waren Neckermann (6,9%), Eliza was here (6,0%), een andere reisorganisatie (4,5%) of een kleinschalige specialist voor vakanties naar Giekenland (3,4%).

In 2015 meer Griekse vakantiebestemmingen

Op vakantie naar Griekenland uiteten

Op vakantie naar Griekenland – uiteten restaurant

In 2015 zijn er weer meer Griekse vakantiebestemmingen die worden aangeboden als pakketreis. Ross Holidays startte met het Griekse eiland Kea en Sunweb voegde Aegina, Agistri, Atheense Rivièra, Limnos en Poros toe aan haar Griekenlandassortiment.

Ook het aantal vliegmogelijkheden is toegenomen naar Griekenland. Transavia vliegt vanaf april 2015 als eerste Nederlandse vliegmaatschappij op het Griekse eiland Limnos.