Griekse toeristische attracties in Lonely Planet’s Ultimate Travelist

21 augustus 2015 Bas Wanrooij
Lonely Planet's Ultimate Travelist top 500

Lonely Planet’s Ultimate Travelist

Lonely Planet lanceerde deze week de eerste editie van haar Ultimate Travelist. De 500 beste toeristische attracties wereldwijd (best 500 places on the planet) volgens de gerenommeerde reisgids.

Op nummer één staan de tempels van Angkor in Cambodja, gevolgd door het Great Barrier Reef in Australië en Machu Picchu in Peru. De Chinese muur en de Taj Mahal sluiten de top vijf af. In deze top 500 staan ook vier Griekse toeristische trekpleisters.

Santorini beste toeristische attractie Griekenland

Volgens de Ultimate Travelist van Lonely Planet is Santorini de toeristische attractie van Griekenland. Het Griekse vulkaaneiland vinden we op plaats 18 in deze top 500 terug en is de hoogst genoteerde bezienswaardigheid van Griekenland in de lijst. De Akropolis in Athene staat ook hoog genoteerd als Griekse bezienswaardigheid. We vinden de beroemdste archeologische site van Griekenland terug op plaats 28 in Lonely Planet’s Ultimate Travelist.

Op de 119e plek staan de bijzondere kloosters van Meteora op het vasteland van Griekenland en ook het oude gedeelte van Rhodos-stad, plaats 225, komt in de lijst van beste bezienswaardigheden ter wereld voor. Wat ons betreft hadden er meer Griekse bezienswaardigheden in deze lijst mogen staan. Denk bijvoorbeeld aan het (nieuwe) nationaal archeologisch museum in Athene, het oude Olympia en het orakel van Delphi. Wellicht in de tweede editie van de Ultimate Travelist die voor 2019 op de planning staat.

Faliraki waterpark bij beste ter wereld

Niet alleen Lonely Planet maakt lijstjes met mooiste en beste attracties voor toeristen. TripAdvisor draagt ook graag haar steentje bij. Al eerder dit jaar werden Griekse eilanden geroemd, vielen Griekse hotels in de prijzen en stonden Griekse stranden hoog genoteerd in de top 10. Recent werd de lijst met beste waterparken ter wereld door TripAdvisor gelanceerd. In deze top 25 staat één waterpark in Griekenland genoteerd. Het Faliraki waterpark, op het Griekse eiland Rhodos, vinden we terug op plaats 16 van dit lijstje.