Santorini bestemming voor het hele jaar

29 oktober 2018 Bas Wanrooij

Santorini bestemming voor het hele jaar Santorini is één van de Griekse bestemmingen die je het hele jaar door kunt bezoeken. Een zogenaamde 365-vakantiebestemming en die niet afhankelijk is van zon, zee en strand. Van april tot en met oktober zijn er rechtstreekse vluchten vanuit Nederland naar Santorini en de reizen worden ook met accommodatie en huurauto aangeboden in deze periode. Ook van november tot en met half april kun je naar Santorini op vakantie gaan.

Santorini in zomer en winter

In de wintermaanden boek je eerst een vlucht naar Athene. Vrijwel dagelijks gaan er directe vluchten vanuit Nederland naar de Griekse hoofdstad. Vanuit Athene vertrekken ook in de wintermaanden meerdere vluchten per dag naar Santorini. Met een beetje passen en meten heb je dus een aansluitende binnenlandse vlucht.

In 2016 bleef een handjevol hotels op Santorini voor het eerst open in de wintermaanden. Nu twee jaar later zijn meer dan 130 accommodaties hier het gehele jaar geopend. Je moet dan denken aan de dorpen Oia, Fira, Imerovigli en Firostefani. Niet alleen hotels en appartementen openen het hele jaar door hun deuren voor toeristen, maar ook restaurants doen hier aan mee.

In de winter is het uitzicht net zo mooi

In de winter is het uitzicht op de caldera en de witgekalkte woningen net zo mooi als in de zomer. Bijkomend voordeel is dat het in deze tijd van het jaar lang niet zo druk is en dat ook de prijzen een stuk lager liggen dan in het hoogseizoen op het Griekse eiland. Santorini verwacht in 2018 voor het eerst meer dan twee miljoen toeristen. Hierin zijn de cruiseschepen niet meegerekend.