Biologisch eten bij En Kefallinia

3 augustus 2016 Bas Wanrooij
Biologisch eten bij En Kefallinia restaurant op Kefalonia

Biologisch eten bij En Kefallonia – restaurant en entree

Gelukkig komen er steeds meer biologische restaurants in Griekenland. Op Zakynthos ontdekten we de groep ECO Zakynthos en nu op Kefalonia mochten we de culinaire kookkunsten ervaren van organisch boerderijrestaurant En Kefallinia. Eigenaresse Georgia Totolou is de biologische boerderij met restaurant gestart en werkt elke dag samen met haar wederhelft Michalis om de unieke eetgelegenheid in Lakithra op de kaart te zetten. We gingen op bezoek voor gezond en biologisch eten bij En Kefallinia.

Leven dichtbij de natuur

De familie van Georgia heeft altijd dichtbij de natuur geleefd. In harmonie met de omgeving en dat is ook terug te zien op de boerderij. Nog oorspronkelijke gebouwen waar opa en oma in hebben gewoond worden nu als leefruimte gebruikt door Georgia, Michalis en hun katten. Omringd door olijfbomen en verschillende moestuintjes met citrusvruchten, vele soorten groentes en olijfbomen. Hun ervaring opgedaan in de toeristische sector hebben ze gecombineerd in het concept van het biologische restaurant van Kefalonia.

Authentieke recepten uit eigen tuin

Favoriet van de chef bij En Kefallinia restaurant

Biologisch eten bij En Keffalinia – Chef’s favorite

Veel van de recepten op de menukaart van het restaurant zijn authentiek. Wel in een modern jasje en bereid met voedingsmiddelen van de boerderij. Alleen het vlees en de vis halen ze elke morgen vers uit hoofdstad Argostoli. Opvallend is dat ook het bier en de wijn zoveel mogelijk van het eiland zelf is of in ieder geval Grieks. De gedachte om elkaar te helpen en lokale kwaliteitsproducten te verkopen spreekt ons aan.

Een tip als je hier gaat eten tijdens je vakantie is het favoriete gerecht van chef Michalis. Gerecht van rundvlees met een saus van droge rode Mavrodaphne wijn van het eiland. Vergezeld met gegrilde groentes uit de tuin en eigengemaakte aardappelpuree. Op smaak gebracht met lokale kruiden. De prijzen van de voor-, hoofd- en nagerechten zijn zeer schappelijk. Eet smakelijk!