Vliegtickets naar Griekenland 2017

12 januari 2017 Bas Wanrooij
Vliegtickets naar Griekenland in 2017

Vliegtickets Griekenland – luchthaven Kefalonia

In 2017 kun je ook weer vliegtickets vanaf Nederlandse luchthavens boeken naar Griekenland en zo zelf je vakantie samenstellen. Bij Transavia was er in 2016 de meeste groei op de Griekse vakantiebestemmingen Santorini, Zakynthos, Lefkas (Preveza) en het Ionische eiland Corfu (Bron:Transavia).

Ook Thessaloniki, de tweede stad van Griekenland, was voor stedentrips en strandvakanties naar Chalkidiki meer in trek. Een combinatie van zo’n stedentrip en strandvakantie behoort ook tot de mogelijkheden.

Dagelijks naar Athene, Kreta en Thessaloniki in 2017

In 2017 gaat Transavia het hele jaar door dagelijks vliegen van Amsterdam naar de Griekse steden Athene en Thessaloniki. Athene wordt in het voor- en naseizoen zelfs acht keer per week aangevlogen met twee diensten op zaterdag. Vanaf Eindhoven wordt vier keer per week op de Griekse hoofdstad gevlogen. Een stad met veel historische trekpleisters als de Akropolis, maar ook gezellige wijken vol tavernes, kafénions en winkeltjes als Plaka en Anafiotioka. 

Heraklion, de grootste luchthaven van Kreta, heeft in de zomermaanden acht vluchten per week met een dubbele vlucht op zaterdag. In het voor- en naseizoen staan zes vluchten naar de Kretenzer hoofdstad in het vliegschema van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij. Bezoek de archeologisch bezienswaardigheid Knossos en geniet van een strandvakantie in de badplaats Malia of het gezellige Agios Nikolaos. Heraklion voor een korte stedentrip is een tip.

Vliegtickets Griekenland 2017 luchthaven en transavia vliegtuig

Vliegtickets naar Griekenland – Transavia

Andere vliegtickets naar Griekenland die in 2017 worden aangeboden zijn naar Corfu, Chania, Mykonos, Santorini, Kos, Kefalonia, Kalamata, Lefkas, Rhodos, Samos en Zakynthos. Vanaf Eindhoven Airport wordt gevolgen op Athene, Heraklion, Kos en Rhodos. Je hoeft niet altijd een retourvlucht te boeken.

Als je wilt gaan eilandhoppen op de Cycladen is de heenvlucht van Amsterdam naar Mykonos en de terugvlucht van Santorini naar Amsterdam een prima mogelijkheid en onze tip. Zo kun je meerdere eilanden van de groep combineren tijdens je reis, bijvoorbeeld Paros, Naxos of het onbekendere Amorgos, en kun je tevens doorreizen.

Kefalonia nieuw voor 2017

Zowel Chios en Lesbos zijn uit het vluchtschema van Transavia gehaald dit jaar. Chios werd aangevlogen vanaf Amsterdam in combinatie met Mykonos en Lesbos had in de zomer van 2016 nog meerdere vluchten per week van Transavia.

Kefalonia is de nieuwe Griekse telg die dit jaar wordt aangeboden.Vanaf mei wordt er op vrijdag gevlogen vanaf Schiphol naar het grootste Ionische eiland. Bezoek hier het sprookjesachtige Melissani meer, de schitterende stranden van Myrtos en Petani, maar ook de schilderachtige kustplaatsjes Assos en Fiskardo.