Mei en juni favoriet voor Griekenland

20 januari 2017 Bas Wanrooij
Mei en juni favoriet voor Griekenland

Mei en juni favoriet voor Griekenland vakanties

De maanden mei en juni zijn de favoriete reismaanden voor Griekenland. Dat is gebleken uit een onderzoek van Griekenland.net onder 1.958 bezoekers van de website. In de afgelopen maanden kon men stemmen op de maand, waarin ze het liefste naar Griekenland op vakantie gaan.

Zowel de maand mei als juni kreeg 24% van het totaal aantal stemmen. In deze reisperiode is het in Griekenland nog niet te druk, staat alles mooi in bloei en is het nog niet te warm. Heerlijke reistijd om te relaxen, genieten, wandelen en bezienswaardigheden te bezoeken. Juli en augustus zijn de drukste vakantiemaanden voor Griekenland.

Mei en juni helft van de stemmen

Het voorseizoen is duidelijk favoriet om naar Griekenland af te reizen. In totaal kregen de reismaanden april, mei en juni gezamenlijk ruim 55% van het totaal aantal stemmen. Vanaf april wordt er vanuit Nederland weer rechtstreeks gevlogen op veel Griekse vakantiebestemmingen. Het is de officiële start van het zomerseizoen. Voor ons tijd om na een koude en natte winter wat energie op te doen en lekker op te warmen in de Griekse zon.

September populaire reisperiode

Mei en juni favoriet voor Griekenland vakanties

Beste reisperiode voor vakantie naar Griekenland

Net als het voorseizoen is ook het naseizoen een belangrijke reistijd voor Griekenland. De maand september kreeg 17% van het totaal aantal stemmen. De zee is nog aangenaam warm in deze maand en overdag schommelt de temperatuur tussen de 25 en 30 graden celsius.

Juli en augustus werden samen door 18% gekozen als favoriete reismaanden voor Griekenland. Het weer is in deze zomermaanden eigenlijk altijd goed in Griekenland. Zwoele nachten met overdag heel veel zonuren. Een prima reistijd voor een zon, zee en strandvakantie.

In de winter naar Griekenland op vakantie

De winter is voor Griekenland niet de populairste reisperiode. De chartervluchten naar de Griekse eilanden stoppen eind oktober. Toch gaan er vrijwel dagelijks vluchten vanaf Schiphol naar de steden Athene en Thessaloniki. Van hieruit kun je doorvliegen naar de Griekse eilanden of zelf met een huurauto verder reizen op het vasteland. Zo kun je in januari, februari en maart skiën op een paar uur rijden van deze Griekse steden. Bovendien is een stedentrip in deze periode een tip.