Kriopigi

Kriopigi, ook wel als Kryopigi geschreven, is een vakantiebestemming op Kassandra het eerste schiereiland Chalkidiki. Een kleinere badplaats tussen Kallithea en Hanioti. Het dorp ligt op meer dan een kilometer van de zee en is gebouwd tegen een helling op 110 meter hoogte. De meeste accommodaties liggen tussen het groen met eigen zwembaden. Langs de doorgaande weg, van het noorden naar het zuiden, verschillende winkeltjes en enkele faciliteiten. Naar de zee toe bieden hotels hun kamers aan met uitzicht op zee. Smalle zand- en kiezelstranden met helder zeewater en naaldbomen sieren de kustlijn.

Kriopigi is een vakantiebestemming op Kassandra van Chalkidiki

De afstand van luchthaven van Chalkidiki naar Kriopigi bedraagt 80 kilometer. Reken op een reistijd van ongeveer een uur met de huurauto of taxi. Aan de kust ook de mogelijkheid om te kamperen op de gelijknamige camping. De stranden zijn fraai en bovendien kindvriendelijk. Op veel plaatsen is de zeebodem bedekt met fijn zand of wat stenen en bij de camping loopt de zeebodem geleidelijk af. Een tip is om een wandeling te maken door het oude gedeelte van het dorp (vanaf de hoofdweg naar boven).

In de omgeving voor wandelaars en fietsers speciale paden door het naaldbomenbos. Leuk om te mountainbike, paardrijden of een wandeling te maken door de natuur.

Chalkidiki foto album

Kriopigi tips

In het centrum van Kriopigi zijn zo’n 20 restaurants en bars te vinden. Voor een goedkope en goede Griekse maaltijd is ouzeri en taverna Balatsos een tip. Het terras ligt in een tuin en de tafels staan onder de bomen. Taverna Nikos is een alternatief voor de traditionele Griekse maaltijd.

Het oude centrum van het dorp heeft tal van smalle steegjes, pleintjes en oude herenhuizen. Voor of na lunch of diner een tip om een wandeling te maken door deze wirwar. Ontspannend en vrijwel zeker ontdek je een mooi plekje voor een fraaie vakantiefoto.

Een echte tip is om tijdens je vakantie in Kriopigi een uitstapje te maken naar Athytos (Afytos). Hier ga je zeker een mooie souvenir vinden voor thuis. De architectuur en de ligging zijn echte trekpleisters. Bovendien heeft het plaatsje fraaie stranden.

Meer Griekenland aanbiedingen