Limeni

Limeni is het mooiste kustplaatsje van de Mani. De zee kleurt in de baai alle kleuren blauw en zelfs groen. Het vissersdorp ligt drie kilometer ten noorden van de hoofdstad Areopoli. Limeni is beroemd vanwege het geboortehuis van de Griekse vrijheidsstrijder Petrobey Mavromichalis. Maar ook door Takis taverna. Ooit de plaats om de beste verse vis te eten in Griekenland, maar recent bezoek in juni 2015 viel ons erg tegen. Aan de prijs en de bediening kan wel een cursus klankvriendelijkheid gaan volgen. In het dorpje zijn meer tavernes en betere opties voor een lunch, snack of diner.

Limeni is één van de mooiste plaatsjes op de Mani Peloponnesos

De kerk Panagia Vrettis met klokkentoren siert fraai langs de kustlijn van Limeni en vormt een fraai geheel met de vistavernes. In 1821 speelde het havenplaatsje een belangrijke rol in de strijd naar onafhankelijkheid. Tegenwoordig fungeert het deels als haventje voor Areopoli. Het smalle kiezelstrand is vooral in trek bij de Grieken zelf.

Limeni is een goede basis om de de streken Mani en Lakonia te ontdekken. Bovendien kun je in het bergzame achterlandschap prima wandelen. Hotels en andere accommodaties zijn hier in de traditionele bouwstijl van deze streek. Torenwoningen met kleine terrasjes en fraaie uitzichten over zee. Het is een schilderachtige vakantiebestemming om te relaxen en om even te genieten.

Peloponnesos foto album

Limeni tips

Uitzicht op Limeni op de Peloponnesos

Limeni Peloponnesos – uitzicht op de baai

Met een huurauto kun je snel de omgeving verkennen. Limeni ligt langs de doorgaande weg van Areopoli naar Stoupa en verder door naar Kalamata. De Diros grotten zijn een tip om de gaan bezoeken. Zo’n 11 kilometer naar het zuiden rijden en je bent er. Overigens leuk om te combineren met het hoofdstadje Areopoli.

Een uitstapje naar het pittoreske Gythio is een andere tip. Bijvoorbeeld combineren met een paar uurtjes strand op Mavrovouni beach.

Meer Griekenland aanbiedingen