Ornos Beach

Ornos beach wordt op Mykonos ook wel het familiestrand genoemd. Het ligt in een fraaie baai op een paar kilometer ten zuiden van de hoofdstad Chora. Het zandstrand is grotendeels georganiseerd met strandbedden en vaste parasols. Direct hierachter liggen tavernes aan het strand. De tafels van taverne Ithaki staan tot aan de ligbedden op het strand. Een prachtige locatie voor de lunch. Aan de westkant is het strand minder georganiseerd en kun je met een strandlaken zelf op het strand gaan liggen. Aan de oostkant ligt een haventje, vaak vol met vissersbootjes.

Voor de WiFi code van Ithaki kun je naar de strandstoelenverkoper gaan van restaurant Ithaki. Hij geeft je de code om gratis te kunnen internetten aan het strand. Parkeren is niet toegestaan aan het strand, maar je ziet dat brommers en scooters het bord negeren. Rijd iets verder door en na 150 meter kun je je auto rechts parkeren op de parkeerplaats van een van de hotels.Het strand loop je dan eigenlijk direct vanaf de parkeerplaats op. Ornos beach is prima te bereiken met het openbaar vervoer vanuit Chora.

Aan de andere kant van Ornos beach ligt het veel minder populaire Korfos Beach en is gericht op het noorden. De baai is zeer fraai en regelmatig liggen hier zeiljachten voor anker. Het strand is niet zo populair, doordat op korte afstand de installaties liggen om van zeewater zoet water te maken. Voor de lunch en diner kun je terecht in restaurant Anixi op het kruispunt met een mooi uitzicht vanaf de loungebar.

Ornos Beach restaurants

Voor het Ammos hotel direct aan het strand ligt Kuzina Mykonos een meeting point in de warme zomermaanden. Chefkok Aris Tsanakidis serveert hier heerlijke traditionele en natuurlijke gerechten. Het moderne restaurant ligt aan en op het strand van Ornos en aan de tafeltjes of in de gemakkelijke banken heb je een prachtig uitzicht over de baai. Probeer het sushi menu van Kuzina of de spaghetti met ‘seafood’ en verse tomatensaus. Dat is genieten tijdens je vakantie op Mykonos.

Wat zijn jouw tips voor Ornos Beach?