Informatie

In de afgelopen twintig jaar is Griekenland veranderd van het arme, pittoreske zwarte schaap van Europa in een land dat een hoofdrol speelt in zijn regio. Griekenland heeft een redelijke economie net na de economische crisis, een van de grootste handelsvloten ter wereld en twee Nobelprijswinnaars in de literatuur.

Drie van de vier Grieken heeft een mobiele telefoon en Griekenland kent een van de hoogste levensverwachtingen in Europa (79 jaar). Griekenland is sinds 8 december 1974 een republiek en heeft dus geen koning of koningin, maar een president. Bovendien is Griekenland lid van de EU en kun je gewoon betalen met de euro. Griekenland informatie en handig om te weten.

Griekenland heeft elk jaar bijna 400 Blue Flag Beaches

In totaal heeft Griekenland bijna 400 Blauwe Vlag stranden. Daarmee staat Griekenland al jaren na Spanje op de tweede plaats in Europa. Griekenland heeft bovendien de schoonste zeëen van alle EU-lidstaten. 2004 was het jaar van Griekenland. Niet alleen werd Griekenland voor het eerst Europees Kampioen voetbal, maar ook werden de Olympische Spelen georganiseerd in Athene.

De flora en fauna in Griekenland zijn prachtig met veel inheemse soorten. National Parks, Natura 2000 projecten en parken, UNESCO erfgoederen en Blue Flag Beaches zijn eigenlijk door heel Griekenland terug te vinden. De bevolking is gastvrij en vriendelijk en de meeste zijn Orthodox. De Griekse taal is voor ons Nederlanders vrij lastig, maar de Grieken waarderen het zeer als je een woordje Grieks kunt spreken tijdens je reis. Informatie kun je ook vragen in het Engels; de meeste Grieken spreken deze taal.

Wat zijn jouw tips?