Google Street View laat Griekenland zien

24 september 2014 Bas Wanrooij
Google Street View en Maps Griekenland

Google Maps Griekenland

Google heeft ter promotie van Griekenland een video gemaakt. Met beelden uit Street View en Google Maps laat het bedrijf zien hoe je tijdens je reis of vakantie in Griekenland goed gebruik kunt maken van hun navigatietool.

Niet alleen zie je de route, maar je krijgt zo ook alvast een indruk van de omgeving. Google Street View laat Griekenland zien.

De video start in Athene bij de Akropolis. Je ziet verder het nieuwe Akropolis Museum zowel van de buiten- als binnenzijde en via Thessaloniki, Meteora, de Rio-Antirio brug, Monemvasia, Chania, Rhodos kom je uiteindelijk in Paros uit. De mogelijkheden lijken eindeloos.

Met 3G of 4G kun je in Griekenland Google Street View gebruiken

Tegenwoordig zijn internetbundels op je mobiele telefoon in Griekenland in 3G of zelfs 4G te verkrijgen en niet zo duur. 4G is natuurlijk sneller, maar je hebt ook de kans dat je hierdoor weer meer gaat raadplegen en dus gaat verbruiken. Met Google Maps of Street View kun je dus tijdens je vakantie in Griekenland de weg naar dat paradijselijke strand vinden, of naar die taveerne ergens achteraf gelegen.

Zelfs kleine Griekse eilanden staan in Street View

Zelfs kleine eilanden of afgelegen gebieden zijn redelijk goed in kaart gebracht door Google. Op Chalkidiki hebben we op Sithonia zelf ook gebruik gemaakt van Street View en erg handig om te zien hoe bijvoorbeeld de wegen zijn en hoe iets wordt aangegeven langs de wegen. Een herkenningspunt voor jezelf.