Vliegveld Paros

  Het vliegveld van Paros is sinds juli 2016 een internationale luchthaven geworden met de IATA codering PAS. De nieuwe landingsbaan ligt in het zuidwesten van het eiland Paros op negen kilometer van Parikia en vier kilometer van Aliki af. Sinds het najaar van 2016 vliegen zowel nationale als internationale vliegtuigen op het nieuwe vliegveld.

  Paros Airport is een internationale luchthaven in het zuiden van Paros

  De landingsbaan wordt aangeduid als nummer 35 en heeft een totale lengte van twee kilometer. Zowel de kleinere vliegtuigen van Olympic Air als de populaire chartertoestellen Boeing 737 en Airbus A320 kunnen hier landen en opstijgen. Het hele jaar door zijn er dagelijkse vliegverbindingen met Athene, maar ook regelmatige diensten van en naar Thessaloniki. Van april tot en met oktober zijn er vanaf 2017 ook internationale vluchten naar Paros.

  De terminal van het nieuwe vliegveld heeft een oppervlakte van 750 m2 gekregen en daarbij zijn er genoeg gratis parkeerplaatsen te vinden bij de luchthaven. Bij de aankomsthal meerdere kantoortjes van autoverhuurbedrijven en lokale reisbureaus. In de vertrekhal is een duty free gedeelte, waar je als toerist nog de nodige souvenirs kunt kopen.

  foto album Paros

  Bekijk alle aanbiedingen

  Wat zijn jouw tips voor Vliegveld Paros?