5 restaurant tips Zakynthos

5 januari 2015 Bas Wanrooij

Een restaurant of taveerne vinden op Zakynthos in Griekenland is geen probleem. Het aanbod is groot en tegelijkertijd heel divers. Van een traditionele Griekse taveerne gerund door een familie tot een Italiaans restaurant aan zee. Vijf restaurant tips Zakynthos met de Griekse (lokale) keuken voor tijdens je vakantie. Niet alleen in de toeristische vakantiebestemmingen, maar ook weg van het massatoerisme.

Porto Limnionas restaurant tip Zakynthos

5 restaurant tips Zakynhos – Porto Limnionas

1. Porto Limnionas taverna – de authentieke Griekse keuken wordt geserveerd op een hele speciale en mooie locatie van Zakynthos langs de rotsen aan de westkust. Eerlijk is eerlijk de omgeving speelt ook een rol in de nominatie, maar de stifado bij Porto Limnionas taverna is heerlijk en een tip voor lunch of diner.

Het uitzicht vanaf het terras is adembenemend en neem ook direct een duik in het kraakheldere zeewater. Snorkelset niet vergeten.

2. Nobelos Bio Restaurant – een restaurant waar het eten met liefde wordt bereid door de familie op een prachtige locatie aan zee in het noordoosten van het eiland. De terrasjes liggen verscholen achter het boutique hotel en deels onder de bomen. De moussaka is een tip, een traditioneel recept en gemaakt met biologische producten van Zakynthos, net als overigens de meeste andere gerechten op de kaart. Zorg dat je nog trek hebt in een dessert, want het zelfgemaakte ijs door oma moet je hebben geproefd. Neem niet teveel, want het ambachtelijke ijs is niet goedkoop.

3. Peppermint – een restaurant in de badplaats Argassi, net buiten het drukke centrum. De kaart van Pepermint is voor iedereen en het restaurant heeft een vlotte en vriendelijke bediening. Gerechten uit de Griekse keuken. Betaalbaar, authentiek en gezellig. In het hoogseizoen kan het bij Peppermint erg druk zijn en soms is vooraf een tafeltje reserveren geen overbodige luxe.

Michali's taverna restaurant tip Zakynthos

5 restaurant tips Zakynthos – Michali’s taverna

4. Michali’s taverna (sunset) – een traditionele familie taveerne op een schitterende locatie langs de westkust van Zakynthos in Kambi (Kampi). Het uitzicht is prachtig vanaf je tafeltje en Michali’s taverna is niet alleen een goede stek voor lunch, maar bovendien een mooie locatie voor de zonsondergang. De keuken is Grieks, prijzen meer dan redelijk en de porties zijn groot.

5. Babbis taverna – een traditionele familie taveerne in Vassilikos in het zuidoosten van Zakynthos. In de Griekse keuken staat oma de gerechten klaar te maken met haar zoon. Locatie is fraai, dichtbij het strand van Gerakas. Ook Lithies taverna in Vassilikos, bij een organische boerderij, is een tip om te gaan eten tijdens je vakantie op Zakynthos.