3 Griekse eilandjes met de mooiste stranden

10 februari 2018 Bas Wanrooij

Bij een vakantie naar Griekenland is een dagje naar het strand eerder regelmaat dan uitzondering. Griekenland heeft de langste kustlijn van Europa en heel veel mooie stranden. De fraaie zandstranden op de grotere vakantiebestemmingen staan bovenaan het lijstje van toeristen om te gaan zien en bezoeken tijdens hun reis in de zomermaanden, maar ook op de kleinere en meer onbekende eilanden van Griekenland zijn prachtige stranden te vinden. We gingen op zoek en hebben drie Griekse eilandjes met de mooiste stranden voor je geselecteerd.

Anti-Paxos heeft prachtige stranden

Anti Paxos met de stranden Vrika en VoutoumiNiet ver van het Griekse eiland Paxos ligt het eilandje Anti-Paxos. Vanuit de haven van Gaios vertrekken dagelijks kaïks en speedboten naar het de bijna tropische stranden Anti-Paxos. Voutoumi en Vrika beach zijn exotisch en de hagelwitte zandstranden kleuren het kraakheldere zeewater azuurblauw.

Op beide stranden zijn faciliteiten voor toeristen met meerdere tavernes. Vanuit Parga en Corfu vertrekken dagelijks excursies naar het eilandje en een tip voor als je hier op vakantie bent.

Op Elafonisos is Simos beach als een zwembad

Simos beach Griekenland op eilandje ElafonisosHet eilandje Elafonisos, niet te verwarren met Elafonisi op Kreta, ligt tussen de Peloponnesos en het Griekse eiland Kythira in. Met een veerboot kun je hierheen varen en je laten verrassen door het magische Simos beach. Wat ons betreft het mooiste strand van Griekenland en bovendien in het voor- en naseizoen nog lekker rustig.

Het brede en lange zandstrand is wit en het zeewater loopt geleidelijk af in 50 tinten blauw. Langs het strand zijn verschillende kantina’s te vinden voor een versnapering.

Ontdek de stranden van het eilandje Ammouliani

3 Griekse eilandjes met de mooiste stranden AmmoulianiBij Chalkidiki ligte het Griekse eilandje Ammouliani. Vanuit het haventje Tripiti bij het stadje Ouranoupoli vertrekken dagelijks frequent veerdiensten naar Ammouliani. Na een kwartiertje varen ben je al in de haven van het hoofdstadje. Verspreid over het eiland liggen prachtige stranden, zoals Alikes en Megali Ammos en de één is nog mooier dan de ander.

Tavernes hebben hun terrasjes op het strand en de sfeer op het eiland is ontspannen. Een leuk dagje uit als je in Chalkidiki op vakantie bent en een tip om hier een nacht te verblijven in een hotel, appartement of studio.