Combineer Rethymnon en Chania

18 juni 2015 Bas Wanrooij
Combineer Rethymnon en Chania op Kreta

Combineer Rethymnon en Chania – haven Rethymnon

Rethymnon en Chania zijn twee populaire vakantiebestemmingen op Kreta. Niet alleen zijn het twee steden vol cultuur en historie, maar ook twee districten op het Griekse eiland. De twee steden kun je prima met elkaar combineren tijdens een reis naar Kreta.

Twee bestemmingen tijdens één vakantie en een veelzijdige en interessante stedentrip. Voor een week, waarvan vier dagen in de ene stad en drie dagen in de andere.

Vliegen naar Chania

Chania heeft een internationale luchthaven met de IATA afkorting CHQ. Een militaire en civiele luchthaven. Vanuit Nederland vliegt Transavia, van april tot en met oktober, meerdere keren per week rechtstreeks op Chania Airport. De vliegafstand bedraagt ongeveer 2.410 kilometer met een vliegtijd van drie uur en dertig minuten.

Rethymnon ligt op 60 kilometer van het vliegveld en de stad Chania op slechts 15 kilometer afstand. Vanuit het centrum van Chania rijdt een frequente en goedkope buslijn heen en weer naar de airport. Met een huurauto rijd je in een uur over de snelweg van Chania naar Rethymnon. De afstand bedraagt zo’n 55 kilometer.

Veel goede restaurants in Rethymnon en Chania

Combineer Rethymnon en Chania restaurant Vineria 36

Combineer Rethymnon en Chania – Vineria 36

De steden Rethymnon en Chania hebben de toerist veel te bieden. Ze hebben allebei een gezellige Venetiaanse haven met restaurants, terrasjes en taverna’s. In de smalle straatjes, tussen de oude gebouwen door, vind je legio kleine en grote eetgelegenheden. Soms met roofgarden of een prachtige stadstuin en terras. Gevarieerde keukens met veel lokale Griekse lekkernijen. Bovendien voordelig, gezellig, soms pittoresk en zelfs romantisch. Moeiteloos vind je dagelijks in zowel Chania als Rethymnon een nieuwe locatie voor lunch en diner. Bovendien hebben beide steden een bruisend nachtleven.

Combineer cultuur en historie

Zowel Rethymnon als Chania hebben een rijke historie. In de steden wisselen oude minaretten, Ottomaanse erkers, Venetiaanse panden en de mooiste kerken elkaar af. Beide centra lenen zich uitstekend voor meerdere stadswandelingen. Voor Chania is er zelfs een speciale wandelgids beschikbaar.

Boutique hotels

Combineer Rethymnon en Chania Grecotel Caramel Boutique Hotel

Combineer Rethymnon en Chania – Caramel Boutique

Trendy boutique hotels maken je stedentrip of vakantie compleet. In de verschillende wijken van het centrum is er een ruim aanbod van boutique hotels in Chania. Modern of juist traditioneel en het ene balkonnetje heeft een nog mooier uitzicht dan het andere. Amerikanen zijn hier veel geziene gasten. Ook in Rethymnon is er genoeg keuze. Een paar kilometer buiten de stad, direct aan zee, ligt het Grecotel Caramel Boutique Hotel. Nieuw, ruim opgezet, modern en toch kleinschalig met zwembad en voorzien van alle luxe.

Stranden in Chania en Rethymnon

Toch ook een paar uurtjes naar het strand tijdens je vakantie of stedentrip? Geen probleem zowel Chania als Rethymnon hebben goede stadsstranden. Het strand van Rethymnon ligt dichtbij het gezellige centrum van de stad en is lang, breed en goed georganiseerd. Bij Chania-stad is Nea Chora aan de de westkant een goed strand met faciliteiten.

Meer over Chania en Rethymnon met tips, vakanties, foto’s en restaurants vind je op Griekenland.net.