Griekenland verwacht 18,5 miljoen toeristen in 2014

10 januari 2014 Bas Wanrooij
Meer toeristen naar Griekenland in 2014

Vakantie naar Griekenland in 2014 verdere groei

Het huidige record van het aantal toeristen wat naar Griekenland op vakantie is geweest is nog vers. In 2013 hebben 17,7 miljoen mensen vakantie gevierd in Griekenland. Hiervan kwamen 12,7 miljoen toeristen (71,8%) met het vliegtuig aan op de internationale luchthavens van het land. Voor 2014 verwachten de Grieken, volgens de Association of Hellenic Tourism Enterprises (SETE), een verdere groei in aantallen. Het doel is om eind december 18,5 miljoen vakantiegangers te hebben verwelkomt en dat moet resulteren in een omzet van 13 miljard euro.

Meer Britten en Russen naar Griekenland

De eerste prognoses zijn gunstig voor Griekenland. Zo laten de eerste cijfers van vakantieboekingen uit Groot Brittanië een mooie groei zien. Vorig jaar nam het aantal Britten die Griekenland als vakantiebestemming kozen juist af. Ook Russen gaan meer naar Griekenland op vakantie dit jaar.

Kalamata 61% meer toeristen

Kreta is de drukste vakantiebestemming voor Griekenland. Het grootste Griekse eiland verwelkomde vorig jaar 3,3 miljoen toeristen op de luchthavens van Chania en Chersonissos. Kalamata, de luchthaven in het zuiden van de Peloponnesos, had de grootste groei in het aantal toeristen (+61%). Ook Mykonos (+27%) en Santorini (+22%) lieten mooie groeicijfers zien.