Combineer wandelen en cultuur op Pilion

27 januari 2015 Bas Wanrooij
Traditionele wandelpaden op Pilion in de winter

Wandelen en cultuur Pilion – wandelpaden

Als je van wandelen houdt zijn er genoeg vakantiebestemmingen in Griekenland waar je je hart kunt ophalen. Van vlakke landschappen op Kea tot prachtige groene berggebieden op Pilion. Mei, juni en september zijn de populairste reismaanden voor wandelvakanties in Griekenland.

Wist je dat je georganiseerd kunt gaan wandelen op Pilion en tegelijkertijd culturele bezienswaardigheden bezoeken?

In de winter naar Pilion

Pilion is een vakantiebestemming voor het hele jaar door. De Grieken zelf gaan in de winter graag naar Pilion voor een korte vakantie. Er even tussenuit, in de natuur en gezellig met familie of vrienden. Wandelen over eeuwenoude paadjes en uitstapjes maken naar culturele bezienswaardigheden als de kloosters van Meteora.

Wandelen bij Meteora

Meteora wandelen uitstapje vanaf Pilion

Wandelen en cultuur Pilion – Meteora kloosters

Vanuit Pilion kun je eenvoudig naar de kloosters van Meteora, hooggelegen op rotspilaren, reizen. Één van de culturele hoogtepunten van Griekenland en Roger Moore, als James Bond, was hier voor de opnames van de film “For your Eyes only”uit 1981. En dat terwijl deze James Bond last van hoogtevrees heeft.

De berg Olympos is met 2.917 meter de hoogste berg van Griekenland en een prachtig gebied om te gaan wandelen en genieten van de natuur

Ross Holidays organiseert een reis naar Pilion, Meteora, Olympos en de stad Volos. Wandelen in de natuur, van dorpje naar dorpje over stenen wandelpaden, maar bijvoorbeeld ook kennis maken met de authentieke gezeilligheid van “tsipouradika” in Volos.