Mykonos meer toeristen +125%

25 juni 2013 Bas Wanrooij
Zonsondergang bij molentjes Chora

Mykonos meer toeristen in Chora

Griekenland heeft in de eerste vijf maanden van 2013 6,0% meertoeristen mogen verwelkomen op de luchthavens. In totaal kwamen er volgens de Association of Greek Tourism Enterprises (SETE) 2.441.000 toeristen naar Griekenland van januari tot en met mei dit jaar, terwijl dit vorig jaar nog 2.302.000 vakantiegangers waren. Een mooie opsteker voor Griekenland om dit jaar het record van 17 miljoen toeristen te gaan halen.

Mykonos meer toeristen en populair

Het eiland Mykonos kreeg in de eerste vijf maanden maar liefst 125% meer toeristen dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook de Ionische eilanden zijn meer in trek met Zakynthos +33,2%, Kefalonia +29,5% en Corfu +23,9%. Kreta +26,3%, Santorini +22,7%, Kos +20,2% en Skiathos +18,3% zijn andere Griekse vakantiebestemmingen die flink zijn toegenomen in populariteit. Opvallend is dat het totaal aantal passagiers op de grootste luchthaven van Griekenland in Athene juist is afgenomen met 5,5%.

Griekenland ook juni en de zomermaanden +20%

Volgens de laatste cijfers is juni dit jaar een goede maand voor het toerisme in Griekenland met een toename van 20% in het aantal boekingen op Griekse vakantiebestemmingen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Ook juli en augustus gaan waarschijnlijk een mooie stijging zien in het aantal toeristen. Griekenland is vooral in Rusland, China, Oostenrijk en Duitsland meer in trek voor vakanties, maar ook Nederlanders en Belgen kiezen meer voor Griekenland dit jaar.