Op vakantie naar Alonissos

29 juli 2016 Bas Wanrooij
Op vakantie naar Alonissos in Patiitiri

Op vakantie naar Alonissos – Patitiri

Alonissos is één van de vier Sporaden-eilanden van Griekenland. Een vrij rustige en nog ongerepte Griekse vakantiebestemming. Het eiland Alonissos heeft geen eigen luchthaven en is te bereiken met de veerboot vanuit Skiathos, Skopelos, Thessaloniki, Volos, Agios Konstantinos of Syros. Van mei tot en met september meren zeilboten aan in het natuurlijke en pittoreske haventje van Steni Vala. Patitiri is het meest toeristische oord met boulevard, strand en de grootste haven van het Griekse eiland.

Slenteren door Oud Alonissos

Tijdens een vakantie op Alonissos mag een bezoek aan Oud Alonissos niet ontbreken. Geplaveide oude straatjes met traditionele gebouwtjes. Tegenwoordig winkeltjes, taveernes en terrasjes. De smalle steegjes verder omhoog of juist naar beneden leiden je naar verborgen pleintjes en fraai gekleurde woningen. Hier staat de tijd soms nog stil en ontmoet je zo nu en dan een verdwaalde toerist of een local die zijn bougainville aan het snoeien is. Tussen de huizen en pannendaken door kijk je uit over bijna heel het eiland, met verderop de Egeïsche Zee en een glimp van Skopelos.

Voor lunch of diner is de oude hoofdstad een tip. Van de Griekse tot de Mediterrane keuken en van de Italiaanse tot de Franse keuken. Er is voor iedereen wat te krijgen. Het ene terras nog uitnodigender dan het andere.

Het Marine Park van Alonissos

Alonissos heeft het enige beschermde maritieme park van Griekenland. Een national park, waar de bedreigde Mediterrane monniksrob rondzwemt. Als toerist kun je georganiseerd een boottochtje maken door het National Marine Park (MOM) van Alonissos en als je wilt zelfs gaan snorkelen of duiken. In Pattiri staat het informatiecentrum van het beschermde natuurgebied. Ook voor kinderen interessant om te zien welke flora en fauna hier voorkomt.

Vakantie naar Alonissos

Op vakantie naar Alonissos in de oude stad

Op vakantie naar Alonissos – de oude stad

Vanuit Nederland kun je georganiseerd een vakantie boeken naar het Griekse eiland Alonissos. Een pakketreis inclusief vlucht, veerboten, transfers en accommodatie. Met Ross Holidays zit je dichtbij de locals op een rustige locatie met volop mogelijkheden om te gaan wandelen. Zelf een vlucht boeken naar een luchthaven in de buurt en hierbij een veerdienst en appartement zoeken kan natuurlijk ook. Of je combineert meerdere Sporaden-eilanden in één vakantie en kiest om te gaan eilandhoppen.