Op vakantie naar Skopelos

11 juli 2016 Bas Wanrooij
Op vakantie naar Skopelos

Op vakantie naar Skopelos – Panormos baai

Het Griekse eiland Skopelos is onderdeel van de Sporaden archipel en ligt redelijk noordelijk in de Egeïsche Zee. Als bijnaam heeft het “Mamma Mia! eiland” refererend naar de opnames voor de gelijknamige film, die hier in 2007 hebben plaatsgevonden. Skopelos heeft geen eigen luchthaven en maakt gebruik van het vliegveld van Skiathos, Volos of Thessaloniki. Vervolgens verder reizen met de veerboot naar de haven van Skopelos-stad. Op vakantie naar Skopelos is natuur, mooie stranden en lekker relaxen.

Skopelos en de film Mamma Mia!

Skopelos wordt bij velen direct gekoppeld aan de film Mamma Mia! uit 2008. De opnames zijn een goede promotie geweest voor het eiland. Verspreid over het Sporaden-eiland kom je herinneringen tegen uit die tijd. Het kapelletje van Agios Ioannis (de trouwlocatie), het strand van Milia, de rotspartij Amarantos en het baaitje van Agnontas bijvoorbeeld. En tavernes waar foto’s aan de muur hangen van de eigenaren met hoofdrolspelers Meryl Streep en Perce Brosnan. De eilandbewoners delen graag hun mooie herinneringen aan de filmopnames met toeristen.

Mooiste stranden aan de westkust van Skopelos

De mooiste stranden van Skopelos liggen aan de westkust van het groene eiland. Stafylos beach in het zuidwesten is een fraaie baai met langgerekt zandstrand en de nodige voorzieningen voor vakantiegangers. Maar ook Limnonari en Panormos functioneren prima voor een dagje strand tijdens je vakantie. Kastani beach heeft een goed georganiseerde beach club en Hovolo beach is ongeorganiseerd en te voet wat lastiger te bereiken.

Georganiseerd op vakantie naar Skopelos

Je kunt vanuit Nederland georganiseerd op vakantie naar Skopelos. Zo biedt Ross Holidays kleinschalige accommodaties aan dichtbij locals inclusief vlucht, veerdienst en transfer op het eiland naar je accommodatie. Zelf een vliegticket, de veerdiensten en een accommodatie uitzoeken en boeken kan natuurlijk ook. Je kunt ook gaan eilandhoppen op de Sporaden en Skopelos combineren met Alonissos en Skiathos.